10 Ekim 2021

watchmen s01e09:

 See How They Fly

--- spoiler ---

.manhattan tipini cidden öldürdüler gibi görünüyor. çok daha fazlasını yapabileceğini herkes söylüyor. adamlar tanrı yaratmanın sıkıntısını çekmişler. kendi ölümünü de tasarlamış gibi duruyor ama yine de ikna olmadım.

.en son suda yürüyüş kısmında bıraktılar. yeni sezon nerede gelecek bilemiyorum ama burada kesilir mi lan? esas karakter tanrısal özelliler kazanacaksa işimiz var. dizi yapamazlar ama yumurtaya gücünü aktardıktan sonra kendisinin yemesi halinde suyun üzerinde yürüyebileceğinden bahsetmişlerdi. tam onu test ederken sezon bitti.

.yani dalga geçecek hali yok ama bu kadar basit bir olay için neden adamı öldürmeleri gerekti? kandırmaları da kolay değil ama bir şekilde yapabilirlerdi. tabii sonra tekrar karşılarına gelmesin diye de olmuş olabilir.

.yine de tüm olayı bu şekilde ilerlesin diye tasarladıysa o kötü olmuş. senatör salağını yem olarak kullanıp çorbaya dönünce onun kanından diğerlerini ışınlaması, sonra da karının planlarını bozması falan nedir? işler buraya gelmeden de hallolabilirdi, kimse aksini düşünmüyor ama yine de böyle oldu demeye getiriyorlar, o garip.

.çılgın abimizin hikayesi ile başladılar. diğer çılgın zengin karı da onun dölünü çalan bir kadının çocuğu imiş. yani hırsız kızı diyebiliriz. hiçbir zaman kızım demeyeceğim diyor ama europadan kurtulmak için diyor. sahneler komikti. hikayenin baştan itibaren bu şekilde bağlanması da iyidi ama kızın tek başına tanrı olmak istemesi, babasını getirmesi ve babasının onu engelleyip öldürmesi biraz zorlamaydı. adam iyilerden miymiş? vakti zamanında manhattan'ı öldürmeye de çalıştığını söylemişti. sadece kızın bu işi yapamayacağını söylüyor ama tanrısal güçlere kavuşunca tanrısal anlayış da beraberinde gelecektir. jon baştan beri tanrı değildi herhalde değil mi? garip işte.

.bir de 3 milyon insanı öldürdü diye tutukladılar, onu da komediye bağladılar ama şimdi mi yani?

.koskoca sezon son iki bölüm için yapılmış. umarım sonraki sezonu da bu şekilde yapmazlar.

.ikinci sezon hala belirsizmiş. üzerinden iki sene geçmiş ama henüz sezon olup olmayacağı kesinleşmemiş. iptal edildi de dememişler ama olacak da dememişler. ihtimal dahilinde yazıyor ama bu saatten sonra iptal edilmiş sayabiliriz. belki ilerde yapacak bir şey bulamazlarsa devam ettirirler. o ayak suyun üzerinde o vakte kadar kalacak...

--- spoiler ---