10 Ekim 2021

counterpart s01e05:

 Shaking the Tree

--- spoiler ---

.olaylar hala aşırı gizemli, çok ağır ilerliyor. çok az derinlikli sohbet ediliyor. hala nasıl bu kadar farklı insanlar olabildik demeye getiriyorlar ama bir taraftan masum emily de kocasını aldatıyormuş, sonunda özünde aynıyız demeye getirecekler gibi.

.30 sene önce evrenler paralelleştikten sonra diğer tarafta virüs salgını ortaya çıkmış. geçiş olduktan sonra bu olmuş ve bunu, bu olaya bağlamışlar. o yüzden bu dünyaya düşman bir güruh varmış. bebekleri uyuyan teröristler olarak bu dünyaya sokmuşlar adına da okul demişler.

.pope denen arkadaş da bunun başında falan herhalde. bizmi howard ile konuştu, güya güvenilir gibi konuşuyor ama tüm olaylar onun başının altından çıkıyor gibi. kimse kimseye güvenmiyor ama saf howard diğer taraftaki kızının kaçırdığı hayatının derdine düşüyor, böyle bir hikaye uygun görmüşler.

.köstebek meselesi de bunca zaman nasıl ortaya çıkmaış. yüksek yetkide biri diyor, birkaç kişiden ibaret görünüyor, hala gölge mölge diyorlar, ulan kim? zaten bu vakte kadar görünmeyen biriyse o kadar çarpıcı olmaz. bu ikinci elemansa kendisi kendisini terlik giyip araştırıyor gibi göstermiş olurlar, iyice saçma olur. 

.ajandan da polisten de bıktım ama uzatıp duruyorlar. adamların olayı bu ama esas muhabbet aslında aralardaki mesele. dünyaların bu hale gelişleri, hayatlar ve düşünceler olmalı. buna çok az giriyorlar. devamlı şaşırtma peşindeler ama eh işte. esas hikaye açıklanırsa belki o zaman şaşırabiliriz.

--- spoiler ---