10 Ekim 2021

counterpart s01e06:

 Act Like You've Been Here Before

--- spoiler ---

.köstebek ararken ele başı çıktı. esas elemanın karısı diğer taraftaki operasyon başı karıymış. hani şu lezbiyen takılan, tetikçi kızı yarı yolda bırakan karı. ayrıca onlar arasında efsaneymiş, yakalanmaması için bir sebep yok ama eleman biraz çaktırmış olabilir. çay bardağı izinden nasıl fark etti? ya da çay bardağı izini bozmadan nasıl çoğalttı onu da anlamak zor. bozsa fark eder miydi bilemiyorum ama aynı bardakla izi değiştirebilirdi. değişik işler işte.

.devamlı bir ajanlık işlerine döndük, pope diğer tarafta yakalanmasınlar diye gizli kodlarla mesaj gönderdi. belgeleri yakıyorlardı. onların dünyasında ne iş çeviriyorlar anlamıyoruz ama saf howard silahla olay yerine doğru gidiyordu. bu organizasyon içinde hobi olarak bari silahla ateş etmeyi öğretmişlerdir diye umuyorum.

.yalan testi komikti, adam çok uzman zannediyorlar ama gerçekten bilmiyor. bilmiyorum diye cevap mı olur lan demiyorlar ama uzman zannediyor, nasıl akıllarına gelmez o da bir muamma...

.pope diğer operasyon başından aldığı bilgilerle her şeyi zaten biliyordu. bunu bildiğini de söyledi ama işler öyle ilerlemiyor.

.diğer taraftan howard'ın arkadaşını da işkence yaparak öldürmüşler. bu olaydan sonra köstebek olayları daha ciddi hale geldi. elemanı fahişe ile basıp ayar verme sahnesi iyidi.

.tetikçi kızımız kendine karı arıyor. artık böyle söyletiyorlar. işleri tamamlamak için güya izin aldı. para için bu iş yapılmak çok saçma. yeni sevgilisi de saçma, sahne de saçmaydı.

--- spoiler ---