11 Ekim 2021

superman and lois s01e01:

 Pilot

dur durak bilmeden dizi tüketmeye devam. 2021 yapımı bir superman dizisine denk geldim. puan ve  yorumlar o kadar iyi değil. 7.9'a düşmüş. 8 nere, 7.9 nere mesela ama yine de başladım. bastım 8 puanı. superman'in aile babası olarak dizisi aslında güzel fikir. esas kötü ya da diğer mevzuları pek yapamayabilirler ama oğlanları, dertleri mertleri derken izlenebilir bir dizi olabilir. hani normal insanlar nasıl yapsın superman bile zorlanıyor demeye getirmiş olabilirler. ilk bölümler itibariyle dramlar da tadında, abartırlarsa bayabilir ama görsel efektler falan güzel olunca her türlü izletiyor kendini. superman tipini de beğendim. lois rolünde grimm dizisindeki kadın oynuyor. veletler de fena değil. normalde ergenler sıkıntılı olur ama bence olmuş. iki bölümden sonra dağıtırlarsa ek bilgiyi eklerim, şimdilik böyle.

--- spoiler ---

.smallville hikayesi lana ya da diğer arkadaşlardan sonra başlayan bir hikaye var. zaten hepsini es geçiyor. evlenmiş ve ikiz sahibi olmuş. giriş kısmı o yüzden tatlı geçiyor. nükleer santralleri bozmaya çalışan bir arkadaş ile başlatıyorlar olaylara, denizden koca bir buz parçası imal edip nükleer santrali böylece soğutuyor ve günü kurtarıyor. bu zaten dizide yan konu olacak gibi, bu kıvamda bence gayet iyi. dramlar arası dünyayı kurtaran süper kahraman modunda işler ilerliyor.

.daha ilk bölümde anası ölüyor ve köyüne dönmek zorunda kalıyorlar. ev ipotek altında, veletlere ahırlardan da uzak durun diyor ama internet bağlantısı için tepelere erişmeye çalışıyorlar.

.huysuz olan velet düşünce üzerine demiler düşüyor, sporcu olan huylu arkadaş da onu korumak için üzerine atlıyor. o demirlerden bir şekilde kurtuluyorlar. acaba özel güçleri mi var diyoruz ki alt konulardan güzel olan bir tanesi bu.

.veletler rahat durmuyor, ahırdaki gizli bölme ve superman'ın dünyaya geldiği aracı buluyorlar. eve dönüşte büyük olaylar çıkmasını beklerken ben superman'im deyip kendini ispat ediyor (kamyonet ile yaptığı hadise). olaylar tatlıya bağlanıyor, keşke hep böyle olsa, bu tarz sahneleri seviyorum.

.derken lana'nın kızlarından biri bizim oğlanlarla muhabbet ediyordu. onları eğlenceye çağırıyor. orada sinyalleri yanlış anlayıp kızı öpüyor, meğer sevgilisi varmış. bence saçma bir olay ama hadi olur öyle şeyler, kavga çıkıyor. olaylar kızışınca bizim huysuz oğlan gözünden ateş çıkarıyor. supeman de o ara sıkıntılı işler yaparken aniden geliyor. durumu tahmin ediyorlar. özel güçleri falan filan var derken bölüm smallville'e taşınacağız diye karar veriyorlar.

.luthor diye bir arkadaş gelecek savaşçısı ya da alternatif evren gibi bir şey. superman'in kötü olduğu evren vardı, oradan bir arkadaş da gelmiş burada insanları uyarmaya çalışıyor, böyle bir kötü karakter yapmışlar.

--- spoiler ---