11 Ekim 2021

superman and lois s01e02:

 Heritage

--- spoiler ---

.süper giysili arkadaş kriptonit arıyor. elindeki son kriptonu kullandıydı. onun için oraya buraya saldırıyor. kriptoniti amerikan ordusu depolamış. superman'in kayınbabası bu işi yapmış. pek güvenmediği anlamına da geliyor. zaten elemanın aklını çelmek için bir kolye verdi. alternatif evren midir neyse artık, bu hikaye öyle devam edecek. şimdilik giysiyi kaybetti, gemiyi kaybetti öyle tek başına kaldı. bütün sezona yayacaklar gibi duruyor.

.ergenler sıkıntılı. huzursuz oğlanın özel güçleri yokmuş. en azından jor-el yapay zekası tespit edemedi. belki ikiz oldukları için özel güç ikisi arasında paylaşılmıştır, bu da çok belli ama akıllarına gelmedi. özel güç kullandıklarında ikisi de yakındı birbirlerine.

.lois kasabada yine olaylar peşinde, gazetesini satın alan arkadaş buraları da satın almaya çalışmıştı. istifasını gösterişli şekilde sunduktan sonra editlenen yazısını yerel gazetede yayınlayacak, bunun da derdi bu. lois meselesi dizinin ismiyle de uygun olarak abartılacak ama bana kötü gelmedi. hızlı geçiyorlar çünkü, umarım bu hızda devam eder.

.bir de zaten romantik mevzular, kadının yeri ve önemi de güzel olmuş. çok daha gerçekçi olmuş ama tabii bir adamın uzaya çıkıp gelip ölmekten kurtulup tekrar iyi aile babası olmasına ani geçiş yapması biraz abartı.

.böyle bir kahraman olayının normal aile kuramaması zaten kuraldır, bunu kayın babamız söylüyor ama dinleyen yok. bunlar hala hiçbir şey yokmuş gibi takılıyor. pek de çekindikleri yok.

--- spoiler ---