8 Ekim 2021

watchmen s01e06:

 This Extraordinary Being

--- spoiler ---

.tahmin edilebileceği üzere anılara daldık, bir de bunu siyah beyaz yaptılar. tamam zenci hakları için yapılmış bir dizi, tamam çok iyiler falan filan ama ne lan bu?

.süper kahramanların eşcinsel ilişkisini şaka sanmıştım, ciddilermiş. sarışın oğlanla takılıyorlarmış. ilk maskeli arkadaş bu diyorlar ama başlangıçta öyle diyorlardı, bu arkadaş kendini beyaz gibi gösterip kanunsuz olmaya karar vermiş.

.polis olduğu sahne ile başlattılar, tepe göze dikkat et dedi. kendisi zenci karşıtı bir örgütmüş. tepe göz işaretli bir selamlaşma şekilleri var. şişkonun teki kundaklama yaptıktan sonra bu will yakalıyor, hemen salıyorlar, dalga da geçiyorlar. arkasını aradı diye ağaca asıp geri bırakıyorlar. tekrar edersen bırakmayız diye tehdit ediyorlar.

.bunlardan sonra elemanın nevri dönüyor ve güya böyle bir işe kalkışıyor, diğer süper kahramanlar da hala zencilere mesafeli, bunları mı göstermeye çalışmışlar. ne yapmaya çalışmışlar bilmiyorum ama komik olmuş.

.işler çığrından çıkınca da sıradan adam öldürüyor, hipnotize edip zencileri zencilere kırdırma olayına müdahale ediyor ama aynı mekanizmayı baştaki polis şefini asmak için kullanıyor, bunların hepsini torunu da görüyor, e yani? ne işe yarayacak bütün bunlar? ne planlıyorlar? saçma olacak belli oldu.

.ya da tamamen hala zenci karşıtlığı, ırkçılık muhabbetine bir dizi yapalım demişler. lucifer dizisinde de benzer muhabbet döndü, son toplumsal olayları böyle yorumlamışlar ama çok affınıza sığınarak söylüyorum, bundan bize ne?

--- spoiler ---