7 Ekim 2021

watchmen s01e05:

 Little Fear of Lightning

--- spoiler ---

.hala pek sevemedim. hikayeyi tam bilmediğim için de böyle oluyor ama filminde uzaylılardan, nükleer savaştan ve bunu durdurmak için pompalanan korkudan bahsetmişler miydi? çılgın bilim insanı tadında abimiz bunu yapmış, hem de geçmişten geleceğe yapmış, nasıl bir ayaksa hiç fikrim yok.

.boyutlar arası kafayı yiyenler cemaati varmış. boyut moyut yok hepsini ben yaptım dedi ama bundan öncesinde kalamar yağması olayı da bunla ilgili zannediyorladı, peki neden yağıyormuş? onu açıklamadılar.

.wade arkadaşımızın seksenler hikayesi ile başladılar 2 kasım olayları, elektromanyetik patlama gibi bir şey, milyonlarca insan ölmüş. bu olaylar olurken bir yerde insanlara tebliğ yapmak için bulunuyormuş. kızın teki bunu kafalayınca kıfayetlerini alıp kaçmış. tam o sırada patlama olmuş. elbisesini alıp kaçacağından şüphe eden bir arkadaş olmuş. eski sevgilisi sanırım o, hapları inceleyen vicdansız veteriner.

.hap meselesi de saçma oldu. angelina arkadaşı sandı, her şeyi anlattı, arkada fbi karısı dinliyordu ve hemen paketlediler. bu arada hapları da aldı. haplar anı haplarıymış, baya anılara dalarsak yandık doğrusu, süper kahraman olmadan da izletiyorlar ama ne bileyim baydı.

.çılgın bilim insanı da jupiter'in uydularından birinde sanal alemlerde mi? nasıl bir yapı bilemiyoruz dünya gibi görünüyor ama sınırı geçince europa'nın falan üzerindesin öyle bir şey. bundan kaçmak için oradaki uyduların göreceği şekilde fırlattığı klon cesetleri ile beni kurtarın yazdı ve geri geldi. sonra başına ne gelecek belirsiz ama bu adamı burada hapse atmak için çok uğraşmışlar. mevzuyu filmden ya da çizgi romandan bilmemiz mi gerekiyor? niye dizi içinde anlatmıyorlar, anlamıyorum.

--- spoiler ---