7 Ekim 2021

watchmen s01e04:

 If You Don't Like My Story, Write Your Own

--- spoiler ---

.hikaye fazla karıştı. zengin bir vietnamlı kadın çıktı. will denen dedemizle ortak bir şeyler yapacaklarmış. gece denen karı da buna çok üzülecekmiş ama yine de plana sadık imiş. aynı zamanda bu zengin karının şirketinin eski yöneticisi, heykelini diktikleri eleman acayip bir yerlerde gölden klon arkadaşlarla hapis hayatı yaşayan kişiymiş.

.ilk geldiğince cennet zannediyormuş ama hapis imiş. kaçmak için de bu klon arkadaşları kullanıyormuş. gölden bir gecede toparlayıp erişkin hale getiriyor. amaçları yokmuş ama hizmet etmek için yaratılmışlar, kimin yarattığını da bilmiyoruz. garip bir hikaye.

.fbi karısı olayları anında buluyor, nasıl bir tipse will'i falan hemen buldu. gece denen karı elli saat araştırıp soy ağacına falan cam kırıp girdi, şaka gibi işler peşinde ama elemanı bulduktan sonra hayatımdan çık dedi, mekanın dışında çalınan arabası gökten düştü. tam da o sırada geçen bölüm fbi karısı marsa mesaj yolluyordu, orada birleştirdiler olayı.

.ölen şefin kukuletası nedir ne değildir diye parlak maskeli arkadaşa gidip görüşme yaptı, onun da kafa ayrı manyağa bağlamış, zaten akıllı karakter yok, hepsi manyak, bir yere varmadı ama en azından güvendiği bir tip olarak işlere dahil etti. fbi ile ortak çalışması gerekiyor ama bir yere vardığı yok.

.vietnamlı karı ile dilinde konuştu. haplardan bahsetmiş, haplar ne işe yarayacak nedir mevzu bilemiyoruz, parlak arkadaş onları da inceleyecek.

.ayrıca zengin karı, neden evi satın almak istedi. şak diye bebekle gelip evlerini ve arazilerini satın aldıktan sonra gökten düşen bir şeyin de sahibi oldu. zaman olarak ne zamandır, neyi açıkladılar bunu da bilemiyoruz.

--- spoiler ---