6 Ekim 2021

the walking dead s11e08:

 For Blood

--- spoiler ---

.bir de böyle araya gitmişler, tabii bilerek yapıyorlar ama tam üzerlerine fişeklerin, bombaların geldiği sahnede bölümü bitirdiler. sanırım 2022'de devamı gelecek, o zamana kadar yine unuturuz, kim öle kim kala...

.pope mudur nedir? baştaki elemanı çok kolay harcadılar. diğerlerinin çekilmesini bekleyebilirdi. zaten 10-15 kişi var. 5-6 tanesi sahada iken üzerlerine fişekleri atma emri verdi. baya saçmaydı. daryl zaten öldürmeye meylettiydi, karı öldürdü daryl üzerine attı. daryl de seri adam öldürüyor. bu mudur iyi insan?

.ayrıca bu kadar hengame sadece erzak kısmından yemek çalmak için yapılıyor, buradan oraya yemeği nasıl taşıyacaklar? kamyoneti falan da harcadı ama hadi diyelim doldurdun gittin, sonra ne olacak? yeni bir yer bulmaları gerekirdi, buradaki harcanan efora değecek bir şey yok. mantıksız bir olay, başka bir yere bağlamaları lazım.

.daryl hikayesi ile bağlanacak dedik ama karı yine diğerlerini seçti, yine boşta kaldı. elde var sıfır, daryl diğerlerine katıldı, hepsi fısıldayanlardan öğrendikleri zombi sürüsü içinde yanarak ölüp gidecek gibi görünüyor, tabii bu kadar esas karakteri öldürmezler ama yine de mantıklı bir tarafı yok.

.diğer tarafta fırtına geldi, bunca zaman fırtına hiç denk gelmiş miydi? fear the walking dead dizisinde uçan zombiler hatırlıyorum ama bunların duvarlar fırtınaya dayanmayınca işler karıştı. tabii bunun birçok kez olması lazım, şimdi olması da manalı olmadı.

.küçük kızın pencerenin yanında oynaması, zombinin gelmesi, judith salağının kurtarması, korkmaması ve herkeslere ders vermesi falan saçmaydı.

.rosita'nın çıkıp zombileri temizlemesi iyidi. bu kadar kahraman içinde evlere zombi doldu, bunca zaman yine başa döndük yani, bunun önlemi nasıl olmaz? fırtına için nasıl bir sığınak inşaa etmemiş olurlar? insan hayret ediyor.

.eugene cephesinde olaylar tamamen unutuldu, esas büyük olay onların ama bir tarafta açlık içinde yemek beklerken fırtına ile uğraşanlar var, diğer tarafta bunlara iki lokma yemek getireceğiz diye paralı askerlerle boğuşan tipler var. ne desem bilemiyorum.

--- spoiler ---