27 Ekim 2021

tales from the loop s01e07:

 Enemies

--- spoiler ---

.adamlar ısrarla bir şey anlatmıyor. sezon bitmesine bir bölüm kala en azından toparlamaya başlamaları gerekirdi. başka türlü toparlanabilecek bir hikayesi yok, ona rağmen sıfırdan hikaye ile başladılar. tabii sıfırdan demeyelim de esas ailenin babasının başına ne geldiğini çocukluğundan itibaren gördük.

.tabii aynı zamanda bu arkadaşın babası, ölen dedemizin de ne haltlar çevirdiğini biraz görmüş olduk. döngü diye başka bir şeyden bahsettiler, adadan falan bahsettiler ama döngü oldukları yerde olmalı. dedemiz bir robot yapmış, yapay zeka bile demiyorlar, o canlı diyorlar ama ilk yaptığı bu arkadaş olmamış diye adaya atmış. insanlar zarar vermesin diye atmış diyor ama ulan diğer robotlar nerde? insanlar mı robot nedir olay?

.velet halinde arkadaşları bunu adaya götürüp bırakmış, zaten devamlı takılıyorlardı. böyle de bir pislik arkadaşlarmış. sonra eline bir haller oluyor, yılan dedi ama ben sadece ip olarak gördüm, yılan yalan mıdır nedir anlamadım. elindeki yara yüzünden kolunu kaybetmiş. robotik kolu ta o zamanda takılmış ama hiç güncellememiş, tekrar büyüyünce adaya gelip kolu robot arkadaşına veriyor falan, ne anlatmak istiyorlar anlamıyorum.

.bu adam, ailesi, annesi babası falan o kadar yapay geliyordu ki... anası ile oturuyor sanki yabancı gibi, muhabbetler çok saçma, bir şey olduğu yok. böyle gidiyor bu dizi. sezon sonundan hiç umudum kalmadı artık ama izlemiş bulunduk, bakalım ne olacak.

--- spoiler ---