27 Ekim 2021

midnight mass s01e03:

 Book III: Proverbs

--- spoiler ---

.vampir hikayesiymiş yahu, bu tarz olacaksa gayet güzel ama tabii üçüncü bölümün sonunda mevzuya gelebildiler. yaşlı peder arkadaşımız dağ tepe gezip, ağlama duvarından sektirip bir mağaraya gelmiş, orada melek var diyor, ulan vampir bu. hiç mi film izlememiş bu arkadaş?

.neyse vampirin yetenekleri ile insanları iyileştirip tanrıya döndürmeye karar vermiş. adaya mucize olarak bu şekilde gelmiş, hepsi iyi güzel ama olaylar çok karışacak, millete vampir kanı içiriyor gibi görünüyor. sakat kızın ayağa kalkması, alzaymırlı teyzemizin iyileşmesi böyle açıklanabilir. burası belli oldu ama kendisi ayakta kalamıyor?

.şimdi drakula arkadaşın kanı ile beslenen vampir olmuyor mu? kan içmediği için mi yamuluyor? bunu buna kim anlatacak? normal şartlarda ölmesi lazım ama şimdi öldü geri geldi. nabzının durduğunu da tespit ettiler ama adamlar ne hikmetse mucize kabul etti.

.aslında en büyük mal karı kabul etti. kasabanın gereksiz insanı, her şeyi bilen ve karışan... müslüman şerifi de sindirdiler. çocuğuna okulda incil sokuşturmuşlar, ben size kuran sokuştursan hoşunuza gider mi dedi. öğretmen hanım destekledi ama yine de işe yaramadı. garipti.

.sakat kızın iyileşince gelip affettim demesi hiç olmadı. sakallı abimizin pişman olup alkolikler toplantısına katılması iyidi ama bir yere gideceğini sanmıyorum. adadaki en iyi insan kendisi olmalı, dramları çok acayip.

.drakulanın kasabada uçup kaçtığı, parlak gözü ile dehşet saçtığı bariz. herkesler görüp duruyor. şimdilik gizli takılıyor ama işler böyle gitmeyecek. tabii bu hızla ortalığın karışması çok yavaş olacak o belli.

--- spoiler ---