23 Ekim 2021

tales from the loop s01e05:

 Control

--- spoiler ---

.gittikçe saçmalıyorlar ama bir taraftan tüm hikayeyi toparlarlarsa acayip olacak, olmazsa da yapacak bir şey yok.

.vücutları değişen komadaki oğlanın ailesinin hikayesi ile devam ettik. elektrik teknisyeni babası biraz sıkıntılı bir arkadaşmış. zaten oğlanı koruyamadı diye düşünerek bir sıkıntı çekmiş. şimdi evlerine biri girdi, küçük kızını tehdit etti diyerek kafayı yedi.

.robotlar diyoruz, çöpleri toparlamaya vücut hareketlerini taklit eden bir robot varmış, onu paraya kıyıp aldı ve evini onla korumaya başladı. evin önünde uykusuz bekleyip korumak nedir abi? bu şekilde olur mu?

.bu süre içinde basit bir elektrik işini yapmadı. para gerekiyor dedi, robot parasına o işin yapılması inanılmaz saçma zaten, yok öyle bir şey yani abartmışar.

.bölümün en malca kısmı da bu işe neden olanın vücut değiştiren oğlanın küçük kardeşini özleyip ona gerçeği anlatması ama ailesinden saklaması meselesiydi. ulan bir kere geldin baban kafayı yedi neden ikinci kere geliyorsun? kız kardeşinin oyuncağını almış gelmiş, garaja koymuş, gece vakti kız gidiyor garaja, baba güvenlik açığı oldu diye robotla dalıyor olaya, az daha kızı ezecekti.

.neyse ki dizide bu kadar mallaşmaya gitmiyorlar ama yine de saçma sapan bir şey oluyor, sonuçta bir yere bağlanmadan hikaye burada bitiyor.

--- spoiler ---