25 Ekim 2021

midnight mass s01e01:

 Book I: Genesis

bir tane daha yeni dizi. pek iç açıcı değil ama karakterler iyi görünüyor. korku dizisi gibi bir hava da pek sezmedim, zaten ağır korku hiç canım çekmiyor. umarım fantastik hikayesi ağırlıktadır. ilk bölüm itibaryile konusunun ne olduğu anlaşılmıyor. o kadar ağır başladılar ki, adada yeni bir rahibin hikayesi olarak başladılar sadece. diğer tiplerin hepsi teker teker iyi olmuş. genel çekimler, dizinin havası da güzel olunca bence izlenir, zaten fazla bir bölüm yok. sonunda şaşırtırsa bir puan daha yükseltirim, çekimser olarak verdim puanını...

diziyi izledikten sonra not: bir değil iki puan yükselttim, beklediğimden çok daha iyi çıktı. dizi diyalogları için yapılmış zaten, çok güzel konulara değiniyorlar, konsept bir harika, tavsiye ederim.

--- spoiler ---

.ilk sahne zaten sıkıntılı. alkollü bir arkadaş çocuğun tekini öldürüyor ve tanrı onu krallığına alsın diyor. yanındaki sağlıkçı da tanrı nerde, ayyaşın teki çizik almıyor ama çocuklar ölüyor diyor. bu çocuğun tipini de devamlı görüyoruz. değişik efektler yapmışlar.

.10 yıl ceza alıyor ama 4 yıldan sonra şartlı salınıyor. adadaki ailesinin yanına geliyor. babası mesafeli, anası devamlı konuşan manyak bir tip. küçük kardeşi otçu, adanın çeşitli yerlerinde kafaları çekiyorlar. kedilerin toplaştığı yerde bir şeyler oldu ama fazla uzatmadılar. garipti.

.neden kedilerin başına haller geliyor? böyle hikaye mi olur diyebiliriz. kediler canlı gibi görünmüyor neyse ki ama yine de can sıkıcı bir şey. birileri kedilere zarar veriyor. ilk bölüm itibariyle durumu anlamadık. kaybolan peder var. onu gördüler kaçırdılar gibi oldu, yerine gelen arkadaş hasta falan dedi ama başka bir durum olabilir.

.ilk ayine gelince zaten öğreniyoruz bunları, hemen cemaat ile tanışıyor, komünyon kapşünyon yaptırıyor. bizim oğlan ateist olduğundan bunu yapmamış. kiliseye kadar geliyor ama isanın bedenini çiğneyip kanını içmedi diye dinini sorguluyorlar. garip işte.

.hamile karı var. kendisi The Haunting of Hill House'daki bir tipti. zaten dizinin bu diziyle bağlantısı varmışmış. belli yani.

--- spoiler ---