25 Ekim 2021

midnight mass s01e02:

 Book II: Psalms

--- spoiler ---

.bölüm sonuna doğru korku dozunu artırdılar, torbacı arkadaş kendi sesinin yankısını duyup neden binaya girdi anlamadım, değişik bir yaratık arkadaş var. eski peder midir? yeni peder midir? birileri yarasa gibi bir şey olmuş, adanın etrafında uçuyor, değişik değişik işler yapıyor. sıkıntılı biri.

.köpeğin zehirlenmesi olayı çok feci idi. adamlar kediden köpekten gidiyor, bu şekilde mi etkilemeyi düşünmüş. köpeği zehirleyen şerefsiz karı, kilisede en çok iş yapan, devamlı ona buna karışan karı. geçen bölüm köpek havladı elimi koparacak falan demişti. herkes ondan şüphelendi, zehir falan da aldıydı, kesin o yani.

.bir de yeni pederimiz mucize gerçekleştirdi. yürüyemeyen kızı iman gücü ile yürüttü. ekmeği gösterdi, gel dedi. ilk dalga mı geçiyorsun lan dediler, kız mesajı almış olacak ki şak diye yürüdü. biraz zorlansaydı bari.

.alkolik toplantısını adaya getirelim deyip elemanı kafaladı. acıda anlam arayıp tanrının her şeyi bu şekilde daha iyi yapacağı söylemine güzelce karşılık verdi. zaten ondan da bir mucize yapayım dedi. kızın tekerlekli sandalyede olmasında iyi bir şey yok demişti. mucizeler için mi yani? böyle olması bir şeyi değiştirmez ama yine de fena olmadı.

.kedilerin ölümü, şerifin olaylara yaklaşımı falan zaten garipti. güya bulaşıcı olabilir diyorlar ama sallayan yok. umursayan da yok. bir terslik olduğu belli, martı sesli ve sallantılı çekimle germeye çalışmışlar. arada değişik işler yapıyorlar gibi ama ne bileyim bazen bayıyor.

--- spoiler ---