21 Ekim 2021

tales from the loop s01e03:

 Stasis

--- spoiler ---

.bir şey açıklamadan hikayelerden devam ediyoruz. gram gerçekçilik yok. geçen bölümlerde sportif oğlanın sevgilisi olan çinli kızcağızın hikayesi ile devam ettiler. elemanla barda otururken kalkıp başka bir çinki sakat elemanla flörtleşiyor, kalkıyor ormana gidiyoir, bizim oğlan kıpırdamıyor bile. dalga mı geçiyorsunuz lan bu ne?

.bir tane alet buluyor, oltasına takılıyor. kendisi zaman durdurma aletiymiş. çinli elemanla takılamıyor, zamanı durdurup kendisi ile takılıyor. yalnız kalma korkusu var. eleman da sakat derlerse çok sinirleniyor, hikaye bundan ibaret.

.bunlar ilk sokak ortasında sevişiyor, aylar geçiyor birlikte takılıyorlar ama işler sıkıntıya giriyor. eleman burada kapana mı kısıldık diyor? aletin sonsuza kadar kalması da saçma, pili bitince iptal olması lazım ama onun yerine öylece kalmış. alet kendini durdursa zaten çalışmaz, yani bir mantığı yok tamamen hikaye. bunu da bize taşlı küre yapıyor ama...

.derken pil ararken anasının da babasını aldattığını öğreniyor. tam iş üzerinde zaman durmuş, kız üzgünken elemana sakat diyor, eleman gidiyor zaman durdurmasının kendilerini etkilemesini engelleyen bileziği çıkartıyor. kız bunla konuştuktan sonra fark ediyor, aleti çalıştırıyor ve ayrılıyorlar. hikaye bundan ibaret.

--- spoiler ---