21 Ekim 2021

tales from the loop s01e02:

 Transpose

--- spoiler ---

.hikayeler böyle parça parça gidecekse yandık gerçekten. şimdi aynı ailenin ergen oğlu ve arkadaşı ile ilgili hikayeye geldik. derslerinde başarılı bir arkadaş, dedesi döngünün yönetiminde, orada çalışmak istemiyor, resim yapmak istiyor.

.arkadaşı da amelenin teki, sportif atılgan bir insan evladı. döngüde çalışmak istiyor ama notları yetmiyor. taş ocağında çalışırsın falan diyorlar, çok göstermelik hareketler falan filan. bir de kız olayı var ama girmeye değmez.

.neyse bunlar avare avare gezerken ormanda bir küre bulurlar, eski tip deniz altı gibi bir şey. içine girince karşıdakinin vücuduna giriyormuşsun, bak bak hikayeye. ilk yaparlar korkup geri alırar, derken bir günlüğüne diğerinin hayatını yaşamak isterler. iyi güzel derken sportif olan diğer oğlanın hayatını ister.

.eleman da çözümü tek başına kürenin içine girmekte bulur, baya saçma yani, hadi kimseyi ikna edemezsin belki ama en azından uğraş, bir şey yap. tek başına girince büyük olasılıkla civardaki robota bilinci aktarılır, kendisi komaya girer. en son sahnede robota sen misin falan dediği bu olsa gerek.

--- spoiler ---