21 Ekim 2021

tales from the loop s01e01:

 Loop

yine yokluktan bir diziye başladım ama bilmiyorum iyi mi yaptım. puan ve ilk iki bölüm pek iç açıcı değil. öyle ağır müzik bastık, ağır çekim yaptık anlam kazanır demişler ama olmamış. tabii henüz bir bir şey belli değil. altında ağır bir anlam çıkarsa belki kazanabilir. şu an kopuk kopuk hikayelerin verdiği bir dram yok. en azından bunu başaramamışlar. dizinin genel bilim kurgu hikayesi nedir? yine bir gizemli cisim insanları döngüye alıyor olayıysa, yazık.

izledikten sonra ekleme: ben yandım siz yanmayın, son dönem izlediğim en kötü dizi. hikayelerin gittiği bir yer yok, açıklama yok, anlatım yok. bomboş bir şekilde ilerleyip bomboş şekilde bitiyor, finale kadar bir şey açıklarlar diye umuyorsunuz ama açıklama falan yok, mal oğlu mallar, yayında yapımda emeği geçen herkesin allah belasını versin, bol vaktimi bile ziyan ettiler, öyle söyleyeyim.

--- spoiler ---

.küçük bir kız ve annesi hikayesi. küçük kız esas ailenin annesi imiş. kendisini küçükken ziyaret etmiş ve bu bir döngüymüş. kürenin nerden geldiği, kimin yaptığını anlamadık. kasabadaki herkesler orada çalışmak istiyor ve herkesin bu konuda bir hikayesi varmış.

.anne olmak istemeyen kadının hikayesi, o da orada çalışıyormuş. küçük kızını ansızın tek başına bırakmış, yerine havada duran bir taş olayına geldiler. yer çekimi ile ilgili sıkıntıları varmış. hepsini bilimsel soslu yapmaya çalışmışlar ama pek bir şey anlaşıldığı yok.

.robotlar var, ormanda değişik robotlar da ekleyelim demişler. ulan ne bu? hepsi bir deney falan da olabilir, göreceğiz artık ama şu durumda izlemesi hiç keyifli değil.

.küçük çocuğun dramı da anlaşılmıyor. karşılaştığı küçük çocuğun oğlu çıkması da komik aslında. sonra olay hallolur, açıklanıyor ve küçük kız ortadan kayboluyor, böyle hikaye mi olur?

--- spoiler ---