18 Ekim 2021

superman and lois s01e14:

 Last Sons of Krypton

--- spoiler ---

.dizi beklediğimden iyidi. sezon finalinde esas kötüyü çok güçlü yaptılar, bunu nasıl yenecekleri sorundu. sevginin gücüyle yendik demeye getirdiler, tabii ki kabul ettik ama jordan'ın kafaya bağlandıktan sonra cihaz çıktıktan sonra kurtulmuş oldu. onu pek yapamadılar. tabii kardeşinin boğazını sıkarken seni seviyorum falan dedi, belki orada yenmiştir diyebiliriz ama yine de daha iyi olabilirdi.

.bunun haricinde olaylar güzel aktı. aksiyon sahneleri de güzeldi. çocuğunun yerine geçmesi tabii inanılmaz. en uygun beden bu dedi, bir taraftan mantıklı ama yine de bu kadar hazırlanmış kötülerin, bu kadar güçlü arkadaşın bir çekiçle yenilmemesi gerekirdi.

.yani esas olay çekiç çıktı. bir nevi thor gibi yapmışlar. kostüm zaten nerdeyse superman'e eş, üstüne bir de böyle bir şey yapınca garip oldu. tabii ki ikisi birlikte çalıştı.

.kasaba halkı yine uyuzdu, toplanmışlar açıklama bekliyor. edge denen arkadaş gelince günlerini gördüler, bu sefer niyeyse askerlerden seçti. bu tarz bir şey yapınca çok da uzatmayacakları anlaşıldı. hani smallville'den olması gerekiyordu? hani bedenleri reddetmeyecekti? buna biraz değindiler ama pek ikna edici olmadı.

.olayları bölüm sonunda değil de biraz öncesinde halledip jor-el cenazesi ve zencinin kızının gelişini sıkıştıralım demişler. 

.tabii superman'in açıklama yapması da komikti, aynı zamanda yerel gazete için ortak da oldu, küresel medya şirketlerine buradan gönderme yapmışlar bol bol. bir de dod başı, general dede emekli oldu, diziyi nasıl devam ettirecekler bilmiyorum ama ben beğendim. tabii bizden bir hikaye gibi olduğundan izlemesi kolaydı. sıkıntılı bir havası yoktu.

--- spoiler ---