17 Ekim 2021

superman and lois s01e14:

 The Eradicator

--- spoiler ---

.bölüm ismi, kriptonlu "yapacak" ismi. kasaba halkı ile tartışma görüntüleri çok saçmaydı. askerleri istemiyor bu nankörler, neymiş işleri aksatmış şuymuş buymuş ulan bizde yıllarca olağanüstü hal kaldı, bu amerikalılar da çok oluyor arkadaş.

.bölüm sonu etkiliydi. tabii elemanın ailesine zarar verebileceği belliydi ama babasını jordan'ın içine koydu. metropoliste hafif çaplı bir olay başlattıktan sonra bunu yaptı. annesinin ölüm sahnesini bu sefer john engelledi, hadi o iyidi güzeldi ama gitti oğlan...

.çabucak olayları toparlıyorlar ama bu kadar güçlü bir düşmana karşı özel bir şey bulmalılar ki güzel olabilsin yoksa superman'in gücünü çok aşan bir olay söz konusu.

.metropolis görüntüleri için biraz uğraşmışlar, tabii çok daha iyisi yapılabilir ama bir diziye göre fena değil. 

.lana ailesi tekrardan savaşmayı tercih etmişlerdi güya. iki bölümdür gittik gideceğiz şudur budur diye tartışırken kalmaya karar vermişlerdi ama tam o sırada bir telefon geldi, 2 saatlik mesafeye gideceklermiş. kızcağız gözü yaşlı yeni tanıştığı oğlana geldi ama o sırada metropoliste kıyamet kopuyordu.

.derken dedeleri bunları almaya geldi, hepsi birlikte giderken de o olay gerçekleşti. torpito gözünde kriptonitli silahı varmış. jon ateşledi ama işe yaramadı. zaten buna etki etmiyordu, jordan'ı aldı kaçtı.

.superman'in lois'e gelip sarılma anı pek dokunaklıydı. superman de olsa insan şeklinde ama bakalım nasıl toparlayacaklar o önemli artık.

--- spoiler ---