16 Ekim 2021

superman and lois s01e12:

 Through the Valley of Death

--- spoiler ---

.zod denen karakter başkaydı aslında ama superman'in dönüştürülmüş hali olarak gösterdiler. superman'e acıyı tattırarak onu dönüştüreceklermiş. bu kardeşi denen tip babası denen yapay zeka ile karşılaşınca onu dönüştürmüş, superman'i de böyle dönüştürerek dünyayı ele geçireceklermiş.

.arada bir yerde geçen bölümdü sanırım o, anasının bunu istemediği, barışçıl uzaylılar olduğunu falan söylemişlerdi ama babasının derdi nedir bilemiyoruz. kötü karakter biraz derinliksiz olduğundan pek ilerlemiyor, onu yapamamışlar.

.lana ailesini bölüme sıkıştırmışlar. onları da kasaba halkı artık istemiyor ama ailecek pek mutlulular, ortak düşman olmaları onları bir arada tutuyor, eninde sonunda bir şey olmaz ama böyle takılıyorlar işte.

.superman direnemezsin diyorlar, zenciye de pek yalvarıyorlar. lois sırlarını da açıklıyor. vay diyor gözlüklü clark mı superman'miş komik yani. neyse  yine de fark etmez diyor ama gazı alıyor.

.derken karşılaşma anı geliyor, biraz dövüşüyorlar ama sonunda eleman durumu hatırlatıyor. zaten arada superman öldür beni kontrol edemiyorum falan deyince öldürmeyeceğini zaten anlıyoruz. iki saniyede olaydan kurtuluyor ki bu biraz olmadı.

.sonra ikisi birlikte esas elemana dalıyor. o da aleti uzaya çıkarıp bir şeyler yaparken kırmızı güneş ışığı silahı ile dünyaya geri düşüp yakalanıyor ama sanki amacı buymuş gibi bakarken gösteriyorlar, bu esas kötünün olayı bitmedi ama çok yüzeysel olmuş.

.arada arrow dizisinden unuttuğumuz john diggle arkadaşı getiriyorlar. argus muydu neydi, onun olayı silah için kullanma aşamasında ortaya çıkıyor. dc evreni olunca geçişler böyle olmuş, fena olmamış o.

--- spoiler ---