15 Ekim 2021

superman and lois s01e09:

 Loyal Subjekts

--- spoiler ---

.superman'in kardeşi buralardaymış. senle birlikte geldim falan dedi. abisi diyelim ama kendisini kimler büyüttüyse dünyayı yok etmeye çalışacak. bir ordu kuruyor. smallville olmasının sebebi de kriptonit yağmurlarından etkilenmiş halk olmasındanmış. diğerleri bunu kabul edemiyormuş. güzel bir bağlantı kurdular. lois gazeteciliğini de buna katmış oldular.

.bir de kriptonit dumanından etkilenme olayı var. superman bundan etkilenmiş, normal bir banka soygununda nerdeyse ölecekti. acaba yine duman mı falan derken nefes alışı değişti, mermiden etkilendi, morarmış her tarafı. lois'in çok normal karşılaması komiğime gidiyor. dünya yıkılsa bunlar ayakta duruyor, harika bir aile canım.

.neyse hastalığı evladığına da bulaştırmış, farkında değil ama baya üzüldü. pek oynayamamışlar ama kale'de neyse ki bunu çözdüler. yapay zeka babamız her şeye yetiyor maşallah. daha önce de halletmişler zaten.

.tabii yardım sinyallerini son anda duydular. itfaiyeci tip, lana'nın kocası da olayı kabul etmiş. hepsi süper güçlü kabul olmuşlar. jon sakladığı silahlarla biraz direndi, bu eleman gelince pek bir şey yapamadı. zaten fark bile etmediler ama bu özel silahlar da diğer silahlar gibi superman'e etkili silahlar.

.öncesinde babasını kovalamıştı ama iş yine babasına düştü. bu savaş başlamak üzere diyorlar, iyi güzel de bunlar ne yapabilecek? işler güzel karıştı aslında. umarım bozmazlar.

.kızın şarkı denemelerine yetişememesine falan gelemediler, şimdilik kız görmezden geliyor ama zaten babası sıkıntıya düşünce tüm kasaba superman olacak, o zaman ortaya çıkar.

--- spoiler ---