15 Ekim 2021

superman and lois s01e08 :

 Holding the Wrench

--- spoiler ---

.lois'in terapi görüntüleri ile başlaması saçmaydı bir kere. mevzuyu öğrenince daha saçma oldu. oğlan laf dinlemeyip karavana girdi ve ölecek diye bağırmıştı, o yüzden terapiye gitmişmiş. ne lan bu? tabii öncesinde bir düşük yapmış, onun yası falan filan varmış ama yine de olmadı. ana oğul, biz süperler arasında normaliz diye sarılması da dizinin kalitesini düşürecek saçmalıkta bir olaydı.

.oğlanın alternatif evrende babasının anasını öldürdüğünü görüp kafayı yemesi iyidi de zaten normal evrenlerde de koca karısını öldürüyor, bunlar hangi dünyada yaşıyor acaba?

.kriptonlu odaya dalıp hayatını riske atması iyidi aslında. eleman öldürebilecekken lois için öldürmedi, o saçmaydı biraz. madem öldürmeyeceksin niye bu kadar geldin ya da adamın iyi ya da kötü olduğunu araştırsana arkadaş, biraz saçma değil mi?

.ordunun içine değiştirilmiş asker sokuyorlar bunların ruhu duymuyor nasıl bir orduysa artık, hiç yakıştıramadım. olayları fazla hızlı geçiyorlar. lois'in etkisi ya da ailecek ele almaları güzel ama şak diye olaylar halloluyor, saçma üstü saçma oluyor.

.bir de lanagillerin dramları var. babanın biraz alkol sorunu var, kızın sesi güzelmiş ama destek olamadı. neyse ki süper oğlan saçma sapan bir çalgı yaptı, idare etti.

.sonunda da zenciyi salıverdiler. dünyanın sonu geliyor nasıl olda falan gibilerinden laflar da komikti. birlikte savaşacaklar mı? diğerlerinin derdi ne? bu kadar olay içinde superman meşgulken teslimatı yaptılar, adamların elinde özel güç verici madde var bunlar ufak hesaplarla uğraşıyor, baya baya saçma yani.

--- spoiler ---