13 Ekim 2021

superman and lois s01e05:

 The Best of Smallville

--- spoiler ---

.smallville özel günü ile başlattılar. ailecek eğlenecekler. kasabanın da bağış günü gibi bir şey. jon oğlanının kız arkadaşı gelecek diye çok mutlu ama gelmeyeceğini öğreniyor, yıkılıyor yavrucak.

.jordan da kızla takılacak diye pek mutlu ama jon o gece içkiyi fazla kaçırınca tadı tuzu kalmıyor, kız da tam önemli bir şey söyleyecekti sanki. babası şarkı söylerken kesmesi falan baya garipti.

.arada superman'in gençliğine falan gidyioruz. anasından ayrılmış, maskeli kendi başına savaşmaya falan başlamış.

.bir de kayıp bir eleman vardı. anası lois'e hikayesini anlatmıştı. o çıktı geldi ama bir gariplik olduğu belli. hayır gününde kendini kontrol edemeyip her şeyi yaktı. clark gelip günü kurtardı, pek de çaktırmadan yaptı bunu ama kimsenin fark etmemesi saçmaydı.

.gazeteci kız, bu yeni tipi takip etti. güçleri verdikleri yere götürdüler hemen. madenin dibinde bir yer yapmışlar. telefon konuşmasından clark da durumu öğrenince şak diye olaya dahil oldu. bunlar x-kriptonit ile güç veriyor gibi değil de diriltiyor gibiydi. kal-el olarak da elemanı tanıyınca mevzu başka olacak herhalde dedirttiler ama henüz belli değil.

.bölüm sonu clark'ın anası için bir bank yapmışlar onun muhabbeti ile bitti zannettik ama geçen bölümden hızı artan oğlan da jordan için gelmiş, onu biraz pataklarken bölüm bitti.

.bir de bu zenci arkadaş lois'in o evrendeki eşiymiş. acaba alternatif evren mi? derdi nedir bu arkadaşın henüz anlatmadılar ama ilginç.

--- spoiler ---