12 Ekim 2021

counterpart s01e10:

 No Man's Land - Part Two

--- spoiler ---

.çok saçma bitti bence. pope ölümü aşırı saçmaydı. adam göstere göstere öldüreceğim diyor, bu korkak howard da saniyesinde adamı öldürdü, ne diyecekler iç güdü falan mı? nasıl becermiş. soran sorgulayan yok. adamı da zindana attılar ve bir sezon unutacaklar, sezon finaline bak.

.bir sezon boyunca yaptıkları operasyon sadece aradaki geçidin kapanmasına sebep oldu. bu daha başlangıç diyorlar am zaten dizi iki sezon gitmiş. bir yere ilerlemiyor, neyin başlangıcı? geçit kapansa ne olur? intikam böyle mi alınır? bu araya gelip ölen eleman bunu mu hayal etmişti, hani bombalarsın falan belki bir anlamı olurdu ama amaçları grip yüzünden intikam almaksa hiç olmadı, kimse bunu düşünememiş mi? bu kadar dizi yap olaya bak.

.diğer taraftan esas hikaye diğer tarafın hayatını çalmak ya da atıyorum 30 sene sonra tek dünya olacak herkes kendisini öldürmek zorunda olmalı falan olsa belki bir manası olacak ama işlerin oraya gitmediği de belli.

.yönetim, üst kat falan filan dedikleri tipler sadece bir cihaz vasıtası ile bunlarla konuşuyor. nasıl güveniyorlar buna? devlet dediğimiz bu arkadaşlar mı yani? peki aktaran sallıyorsa denetleyen kim? ayrıca iki yönetim de aynı kararı verdiğine göre tek bir yerden mi yönetiliyor? genel bir deney olsa yine güzel bir hikaye olabilirdi ama bir gram açıklamadılar, bir sezonu boşa izlemiş olduk.

.işleri batıran, karısının ajan olduğunu fark etmeyen oğlan olayların başına getirildi. kötücül howard bu taraftaki emily'yi korumak için bu elemanla anlaşma yaptı. öncesinde tetikçisine parasını verdi. lezbiyen kız güya para için yapıyordu şimdi sonsuza kadar mutlu yaşasın.

.emek insanı, dürüst arkadaş haybeye öldürüldü. tüm işi kendisi yapıyordu ama onu da boş yere öldürdüler. iyiler kaybetti yani bir bakıma. diğer mallar da öyle takılmaya devam edecek.

.pek ısınamadım diziye ama bir sezon sonunda hiçbir gizemin çözülmemesi aşırı saçma oldu. kendini izletiyor, ona lafım yok. devamlı bir gerginlik var, o da iyi ama boşuna...

--- spoiler ---