3 Ekim 2021

squid game s01e06:

 Gganbu

--- spoiler ---

.dramın dibine vurdular ama yine de güzel. ikili takım olunca güç gerektiren bir oyundan daha çok karşılıklı bir oyun olabileceğini düşünmeleri gerekiyordu. herkes sevdiği ya da güçlü olduğu düşündüğünü seçti ama sonra baktılar misket oyununda karşılıklı oynayacaklar işler karıştı.

.işletmeci şerefsiz ali'yi kandırdı. bunlar hep böyle zaten yurdum saf pakistanlı ali kardeşimizi bu şekilde öldürmemeleri gerekiyordu. şiddet olmadan diğerinin misketlerini alacaksınız demek dolandırıcılık yapmak olmamalı. kurallar biraz saçmaydı aslında. ali de hiç itiraz edemeden öldü. hırsızlık yapsa ne olacak mesela?

.mafya tipli az daha yeniliyordu, allah ona yardum etti. son anda bir tane taş yüzünden misket yön değiştirdi ve onun misketi çukura soktu. oyun değiştirme olayı da saçmaydı. adam kabul etmezse ne olacak? oyun değiştirince mi adil oluyor?

.en iyisi kızların oyunuydu. akıllı kızlar oynamak yerine son dakikalarını muhabbet ile geçirdi. bilerek kaybedeceği belliydi zaten kaybedecek bir şeyi olmadan buraya gelmiş. o şekilde kuzey koreli kıza yol verdi. delikanlıymış.

.esas oğlan ve yaşlı amcanın olayı iç burktu. adam kandırıldığını fark etmiş. aslında kandırılmak da kurallara aykırı olmalı ama o da son anda delikanlı adam olduğu gösterdi. sorun yok dedi, zaten ölüp gidecek oyunda kalması saçma olurdu. yine de güzel oldu.

--- spoiler ---