3 Ekim 2021

squid game s01e05:

 A Fair World

--- spoiler ---

.bölüm oyunsuz geçti ama organ mafyası ve aynı zamanda ölü sevici şerefsizlerin hikayesini görmüş olduk. adamlar ölenlere bu muameleyi yapıyormuş. bir tanesi ölmemiş, gözünü çıkartmışlar ayağa kalkmış falan böyle anlatıyorlar. dedektif de oradaydı, kardeşi sandı ama değilmiş, bölüm sonunda kardeşini buldu ama öldü mü kaldı mı bilemiyoruz. zaten ortaya da çıktı. nasıl kurtulacak bilemiyoruz.

.olayın başındaki tip organ olayına değil de oyundaki eşitliği bozduklarına sinirlendi. dünyanın bu arkadaşlara eşit davranmadığı dolayısıyla eşit ve adil bir oyunda kazanma şansı sunduklarına inanıyor. temel mesaj bu herhalde ama kaybedenler ölüyor, böyle tatlı bir oyun.

.gece birbirlerini bu sefer öldürmediler. doktor zaten ortada yoktu ama mafya tipi de diğerlerine güvenmediği için korktu. esas eleman aklına girdi. nöbette yaşlı amca ile konuşurken yaşlı amca rahatsızlandı, sonra da altına işemiş, adamların dramları bitmiyor arkadaş.

.kuzey koreli kız biraz iyilik yaptı ama karşılıksız değil dedi. sonraki oyunlarda yardım isteyecek, herkes çıkar dünyası peşinde işte...

.tabii geçen bölüm halat çekme kandırmacasıyla bitmişti. kazanacaklarını biliyorduk, fena da olmadı ama... onları düşürdükten sonra hepsini öldürdüler, neyse ki öldürdükleri için biraz olsun suçluluk duydular, dua ediyorlar falan filan işte. yeni kız da durumla dalga geçti zaten.

--- spoiler ---