2 Ekim 2021

squid game s01e04:

 Stick to the Team

--- spoiler ---

.halat çekme oyununa geldik. takım seçmeleri iyidi. salak dönek ve oynak karıyı sattılar. öncesinde güya kadınlığını kullanarak mevzuyu hallettiğini düşünmüştü ama diğer takıma geldi. onların halat çekmesinde olaylar tam karışacakken bölümü bitirdiler. düşürme taktiği yapıyorlardı da düşürdükten sonra nasıl çekecekler? bir de bu oyuna katılıp birbirlerini öldüreceklerini biliyorlar mıydı? onu hiç yapamadılar.

.yani rakibini yendiğinde ölmesi ile elinle öldürme arasında baya fark var. adamlar birbirlerini öldürmelerini istedi. az yemek verip birbirlerini yemelerini görmek istemişler, nasıl bir deney lan bu?

.içlerinde organ mafyası varmış. korelilerde çok galiba. aslında şakır şakır adam öldürürken organların boşa gitmesi de saçma olurdu. gizli saklı yapıyorlar o kesin.

.bu tipler kardeş değil gibi, isimleri farklı ama orada durum nasıldır bilemiyorum. ben analarını karıştırdım galiba. neyse geri dönüp bakamayacağım, ortaya çıkınca çıkar artık.

.kuzey koreli kız niye diğer kızı buldu getirdi? ne düşündü acaba? sonra mı işe yarayacak nedir? bunlar takım olsa bile sonunda ne olacak? onları hesap etmiyorlar.

.dedektif arkadaş bu kadar süre nasıl yakalanmadı? zaten organ işindeki tipmiş. diğerleri durumu anlamış olması gerek ama anlayan yok.

.yaşlı amcamızın taktiği işe yarasa çok basit olacaktı. adamlar bu anlamda gerçekçi yapıyor ama yine de bu kadar güçsüz takımın yenmesi biraz saçma olacak.

--- spoiler ---