2 Ekim 2021

squid game s01e03:

 The Man with the Umbrella

--- spoiler ---

.esas tiplerin yaptığı bu deneylerin bir anlamı olması gerek. yoksa hepsi boşa gidecek. oyuna geri döneceklerini de biliyorlarmış, dönmeyenlerin istatistiği istediğine göre böyle bir sonuç çıkarttım. yani adamlar hepsini hesap etmiş, o açıdan ilginç.

.oyunlar öncesi ipucu niyetine ekmeklerin içine bir şeyler saklamışlar. bunu bulan mal arkadaş diğerlerine söylemiyor, bu da bir nevi test. bunları dikkate alıyorlar mı bilemiyorum.

.takım oluşturma olayı da güzeldi ama bizim takım biraz mal. kuzey koreli kız içeri uyanık girdiği için bıçak sokabildi. ölürken ne faydası olacak bilemiyorum ama ortalığı kolaçan edip bu bilgiyi buldu, oyunu anlayabilirlerdi aslında.

.şimdi bu işletmeci arkadaş oyunu anladı da şekli seçtiyse niye diğerlerine kolay şekli seçtirmedi? onu anlyamadım. tabii bunlar kardeş gibi de davranmıyor ama o konuda hala kafam karışık bir şekilde anlayacağız bakalım.

.çakmakla eriten ve gece vakti sigara içmek için tuvalete giden karıda çok arızalı bir tipmiş. bunlar hep birlikte çalışsa bile eğer tek kişi kazanacaksa o zaman ne olacak? onu da hiç hesap etmiyorlar. eninde sonunca öleceksiniz ulan.

.içeriye giren polis bir şeyler yapabilecek mi? şimdiden dikkat çekti ama iğneyi göze batırıp silah alan tipin maskesi çıktıydı, belki de onun yerine geçecektir. adamlar kimlik saklayalım derken buna da müsaade etmiş oluyorlar. garip aslında.

--- spoiler ---