2 Ekim 2021

squid game s01e02:

 Hell

--- spoiler ---

.güney kore dramını da pek özlememişiz be. parasızlıktan kırılıyorlar. zaten dizinin özeti bu ama bir de başlarına iş geliyor. esas karakterin anası hasta oluyor, yine para lazım. favori oğlunun işlere karıştığını öğreniyor. kadın da iyi anne rolünde, üzücü yani.

.bir de bunların kardeş olduğunu yeni anladım. insan kardeşini böyle mi karşılar? daha sonra karşılaşmaları da garipti. hala emin değilim yoksa tipleri mi karıştırıyorum. bir yerden sonra hepsi benziyor ama bilemedim şimdi neyse sonra ortaya çıkar.

.yan kesici kuzey koreli tipin çocuğu zor durumda, tekrar aile olmaya çalışıyor. ailesini kaçırmaya çalışıyor, durumu fena. yine para lazım.

.ali desen ucuz iş gücü çalıştırılıyor ama parası verilmiyor. patronun parmakları kopardı. sonra ailesini uzaklaştırıp o da tekrar katıldı.

.yaşlı amcam zaten ölecek, onun oyunu iptal etmesi biraz saçma oldu. tam her şeyi ayarladılar. karar ona kaldı ve o da oyunu iptal etti ama adamların sözünün eri olduğunu göstermek için de böyle bir şey yaptılar. ölenlere para gidip gitmediğine baktılar mı bilemiyorum ama öldüğünüz zaman oyun biterse para verilecek dese daha rahat ölebilirlerdi. tüm para kazanana verilecekse zaten baya saçma olacak.

.yine de düşünce ve uygulama güzel. yine bir polisiye ve dedektif var. kendisinin kardeşi ölenler arasındaymış. o da takibe aldı. yan kesici kız da nefesini tutarak bayılmadan gittiği yeri öğrenebilecek. tabii adaya falan götürüyor gibiler, ne faydası olacak göreceğiz.

--- spoiler ---