2 Ekim 2021

squid game s01e01:

yeni bir güney kore dizisine başladım. eğlenceli bir şeye benziyor. zaten kendisi de yeni. 2021 yapımı bir dizi. diziler geçtikten sonra torrent yavaşlıyor, tedarik etmek zorlaşıyor. o yüzden taze taze izlemek daha iyi. bu tarz oyunlu filmler, dizinin içinde imtihan ya da test geçen yapımlar izlemiştik, onlara benzer şekilde başladı ama sonra hikayeyi güzelleştirebilirler. koreli samimiyeti var. parasızlık var, esas tip gayet iyi. diğerleri de fena değil. hikaye nereye gider bilemiyorum ama sürükleyici olduğu kesin.

s01e01:

Red Light, Green Light

--- spoiler ---

.parasız bir arkadaşın annesinden harçlık alarak kızının doğum gününe hediye almadı ve yemek yedirmesi olayı ile başlıyorlar. adam anasının banka kartını çalıp at yarışı oynuyor. kazanıyor mazanıyor ama iki dakikada parayı kaybediyor, peşindeki tefeciden de güzelce dayak yiyip böbreklerini ipotek altına alıyor. böyle bir anlaşma olabilir mi bilemiyorum ama diğerleri de büyük ihtimal aynı seviyede tipler.

.neyse kart çevirmece diye bir oyun varmış. zaten tüm hikaye çocuk oyunlarının kanlı hale gelmesi gibi bir şey. başta ufak bir tanıtım vardı bu konuda, işte kartı üzerine atıp ters çevirebilirse 100 bin won verecek, nerdeyse hepsi yapamıyor. bir tokat yiyorlar sadece, bu da bir gösterge, böyle manyaklık olur mu lan diye bırakmaları gerekirken tokat manyağı oluyorlar, bir kere kazanıp bırakıyorlar. olaya bak.

.100 bin  won kazandım diye kediyi beslerkenki hali baya iyidi. kedi pek iyi oynayamamış ama en azından bunu düşünmüşler. kızı da çaktırmıyor amerikaya falan gidecekmiş, bunu annesinden öğreniyor. tüm bunlar birleşince de oyunlara katılmaya karar veriyor.

.oyunlar başlayınca direkt kaçmaları gerek, uyutarak getiriyorlar. gizlilik falan diye kandırıyorlar ama hepsine imzalatıyorlar. tabii ne imzalatırsan imzalat, çatır çatır adam öldürmeyi mümkün kılmaz. bu kadar kişi var şaşırtıp öldürelim demişler ama mekanlar büyük, o kadar yatak falan derken. yeşil ışık kırmızı ışık derken hareket edilecek, diğer türlü durulacak bir oyun. tanıdık geldi ama bizde böyle bir oyun yok galiba. oyun başlıyor, bir sürü kişi geri kaçarken ölüyor. en geri zekalılar onlar. kalanlar oynarken zorlanıyor ama bir şekilde bitirenler oluyor.

.esas adamı kurtaran bir tip var. havada hareketsiz tutabiliyor, o  sahne iyidi. son saniyede kazanıyor. bu biraz abartı ama güzeldi.

--- spoiler ---