3 Ekim 2021

squid game s01e07:

 VIPS

--- spoiler ---

.mesaj kaygısından işi şova dönüştürdüler. bu vip meselesi pek olmamış. dedektif ile gaylik peşine düşen bir yaşlı tip de çok gereksiz oldu. o elemanı niye öldürmedi? onu da anlamış değilim ama adadan kaçmaya çalışırken bölüm bitti. ekipmanlarda takip cihazının olabileceğini düşünmesi gerek. bu kadar şeyi yapan adam nasıl onu yapmaz?

.esas olay şerefsiz işletmecinin cam ustasını ittirmesiydi. adam zamanı tüketiyordu herkesi öldürecekti ama yine de çok saçma oldu. kala kala üç kişi kaldı, herkesi bir oyunda öldürmeleri de pek olmadı. sıralama seçme olayı da hiç olmadı.

.yine de gerginliği güzel ama boş bir sona doğru gidiyoruz, umarım içini doldururlar. iş bittikten sonra camları patlatıp zarar verme olayı neydi? o da saçma oldu, kural nerde? eşitlik nerde? adalet nerde, ayıp ettiler.

.mafya tipi ile konuşkan karının birlikte ölmesi güzel ama karı bu kadar cesur bir arkadaş değildi, diğerleri için kendini feda etmiş oldu. zaten hepsi ölecekti iyi güzel de her türlü mantıksız, adamın durması mantıksız, sizin için ölmeyeceğim deyip hepsinin ölmesi de mantıksız olurdu. belki camları süre bitiminde patlatma bu anlama geliyor ama kurtulanlara zarar vermesi pek olmadı.

--- spoiler ---