4 Ekim 2021

see s01e02:

 Message in a Bottle

--- spoiler ---

.komik olmaya başladı bile. şu dua olayını çok düşünmüşler mi bilemiyorum ama kölesini çağırıp dua edeceğim diyor, köle durumu biliyor ve olaylar gelişiyor. üstelik kadın köle, kraliçemizin değişik zevkleri var. aynını zencide de yaptığını söylüyor.

.çocukların babası zenciymiş. koskoca baba vuss bu adamın çocuklarını büyütüyor. bu da hiç olmamış. üstelik çocuklar sadece ergenliğe gelebildi. işimiz zor. söz dinlemeyip başlarını belaya sokacaklar, can sıkacaklar.

.kitap göndermesi komikti. dünyayı ağaç kabuklarıyla mı değiştireceğiz diyor, bir taraftan haklı, kitaplara çok anlam yüklüyorlar ona tamam da ulan siz de düğümlere yazıyorsunuz o kadar mesajı  iki karış düğüme koyabiliyorlarsa kitap da yazarlar ne olacak? yani o kadar da büyütmeye gerek yok. mevzu görmek ya da görmemek değil soyut düşünüp aktarmak. tabii görmeden yapılamayacak işler var, uzaya biraz zor çıkarlar ama yine de bilgiyi aktararak bir şeyler yapabilirler, dünyayı yok edebilirler. o yüzden dizinin esas konusu pek sağlam değil. ince düşünmeye çalışıp biraz sallamışlar.

.bir de dünyanın kurtuluşu ya da yeni dünya yine aynı yere gelebilir. bunun alternatifi de istediğini öldüren kraliçe ya da devamlı cadı avı yapacak tipler olmaması gerekir.

.çocuklardan kitapları saklamaya karar vermişlerdi ama paris karakteri anne ve babasının sözünü çiğnedi, ergenler de kitapları pek sevdi, şelaleye karşı kitap okumaya başladı.

.bu arada hain arkadaş da azimle şişeye mesaj koymaya devam etti. bölüm sonunda biri mesajı buldu ama köyden mi? yoksa başka yerden mi bilemiyoruz. sonraki bölüm ortaya çıkacak. madem şüpheleniyorsun adamı gözetlesene, pardon kulaklasana!

--- spoiler ---