28 Ekim 2021

midnight mass s01e04:

 Book IV: Lamentations

--- spoiler ---

.bu dizi baya iyimiş. niye puanı düşük anlamadım. final de mi saçmalayacaklar acaba? adamlar ölümden dönen isa figürü ile drakulayı birleştirmiş, böyle de bir güzellik yapmışlar. mucizelere yüz çevirmek istemeyen ada halkı da bu olayı devam ettiriyor. yani evet biraz abartı ama yine de çok hoş olmuş.

.öldükten sonra ne olacağız muhabbeti falan fevkalade idi. ateist oğlan güzel tarif etti, bölüm sonunda elemanı ödürdülerse çok yazık oldu. vampir olacaksa ne olacak? kabul edeceğini sanmam, yani biraz çıkmaza girdi işler ama yine de güzeldi bölüm.

.pederin açlığına yenik düşük alkol almayan arkadaşının beyninin pekmezini patlatıp sonra pekmezi mebağından emmesi baya komikti. güzel çekmişler, gerilim çok iyidi. istemedem böyle bir şey yapması da çok iyi oldu. esas kötü bunu örtbas eden pislik karıdır. iki saat de nutuk çekti. belediye başkanı ve diğer elemanı cesetten kurtulması için ikna etti.

.alkolik toplantısın da da eleman hakkında yalan söyleyen pederi kontrol etmek isteyen oğlanı drakula ile iş üzerinde yakaladı, onlar da niye insana açık şekilde kanla dolduruyor onu anlamadım ama buna dalaletmiş demek. çağırıp duruyordu iyi güzel derken bu olay oldu.

.tabii hiç mi vampir hikayesi bilmiyorlar, hala melek sanması ayrı komik. elemanı yerken artık kapıyı kapatınca anlamıştır durumu. bir de kendisi de insandan beslenmesi gerekiyor. kendi kanı ya da drakula kanı ile olacak iş değil. ölen kedilerle mi besleniyorlardı? kanları yok falan diyorlardı. bu vampir hikayesinin esas konusu işte. öldürmeden de beslenebilirsiniz diyen hikayeler var ama bu dizide kafasını çarptıktan sonra parmağı oynayıp bilinci bulanıklaşan arkadaşın dramı kadar iyi çekilen sahne görmedim. adam seyrirken peder kanını yalıyor, sonra beynini emcikliyor. ne lan bu!

.gündüz ayin yapamayacaklar, tüm halk da bunu kabul edecek mi peki? kasaba halkının hepsi gençleşiyor, ondan yaşlandırma taktiği uygulamışlar, hepsi iyileşiyor, kimse fark etmeyecek mi? 

.müslüman dokunuşu süper olacak, tüm olay bu arkadaşa mı kalacak bilemiyoruz ama çocuğu kiliseye gitmişti, kan içmediydi. ayinlerindeki göndermeye bakar mısın?

.düşük olayı zaten vampirlerin en büyük özelliği kendileri bu yüzden üreyemiyor demek bak, buna da bir bakış açısı getirdiler. her türlü insana ihtiyaçları var tüm dünya vampir olsaydı olmazdı işte he ve he....

---- spoiler ---