20 Ekim 2021

loki s01e06:

 For All Time. Always.

--- spoiler ---

.beklediğimden daha iyi bitti. eşik meselesini anlamadım. neden o ana kadar her şeyi biliyor da geri kalan kısımda bilmiyor?

.bilim insanlarını tanrılar yerine koyduklarını anlamış olduk. bir taraftan mümkün olabilir mi diye insan düşünüyor ama elbette mümkün olamaz ulan bu ne! tamam çoklu evren olayını bulmaları büyük bir şey olacak, şimdi tüm hikayeler ona gidiyor ama bu hikayenin üzerine evrenleri bulan onun tanrısı olur demeye getirmişler.

.evrenler bulunduktan sonraki hadise aynı zamanda izlediğim counterpart olayını anımsatıyor, ilk anlaşmaya çalışıyorlar, sonra birbirlerini yok ediyorlar falan filan. bu arkadaş da diğerlerini yok edip zamanın akışını dizginlemiş. çalışan bir sistem yaptım diyor, bozmayın alın başa geçin diyor. teklif güzel aslında.

.bizim lokinin güç istediğini biliyoruz, kadınsal loki intikam istiyor. sonunda intikamını alması biraz şaşırtıcı oldu, şimdi her şey karıştı, kaos hakim olacak ve tekrar birileri kazanıp başa gelecek diyor. bir taraftan alternatif bir şey yapmaları gerekirdi, çok bodozlama bir yıkım oldu. loki kendini de öperek olayı iyice acayipleştirmişti ama beceremedi.

.loki ile tartıştıktan sonra onu gönderdi, gönderdiği yer de başka bir varyantının hakim olduğu bir yermiş. tabii hep zvb'de geçiyor olaylar, normal zaman akışına henüz inmedi ama geldikleri noktada kutsal zaman akışı dallanıp budaklanınca her şey karışmış oldu. sonraki sezon zvb'nin ne kadar gerekli olduğuna dair olacak herhalde.

.güvenmeyen ve güvenilmez iki aynı kişinin mücadelesi de ilginçti. irade meselesi bayat ama her daim satıyor. kaotik evrende iradeleri ile ne yapacaklar peki? zaten güvenlik olmadan iradelerinin manası nedir?

.giriş ve gelişme iyi olmasa da final beklediğimden iyidi. sıkılarak izledim ama yine de fena değilmiş. neyse ki zenci tanrısal olayı, bilim insansı bir şeye dönüştürmüşler. bu arada son dönem tüm tanrılar zencileşti, onu da ekleyeyim.

--- spoiler ---