20 Ekim 2021

loki s01e05:

 Journey Into Mystery

--- spoiler ---

.lokiler meselesi komik sayılır. zamanın koruyucuları olayı saçma olacak bence. kimseye değişme şansı vermiyorsunuz diyerek bu arkadaşları öldürürlerse her şey kaosa dönecek, bundan başka ne olacak? iyi karakter kötü karakter meselesi de değil. mesela thor'u öldürmüş çocuk ama zamanın çizgisini bozdular diye almışlar, öldürebilmeli miydi? ya da zamanın çizgileri bu kadar farklı olmalı mı? timsah falan?

.karının kendini yok etmesi güzeldi, onun hatrına puanı yükselttim. ayrıca birlikte çalışarak canavar arkadaşı büyülediler, bu plan da güzeldi. zaten öldürme olayının imkansızlığı komikti. diğerlerini gaza getiriyor falan filan ama karşılarına gelince tırsıyorlar.

.içlerinden yalnızlığı seçmiş olan arkadaş şak diye şehir yaratabiliyormuş, bizim loki ancak kaçarak elindeki alevli kılınçla dikkat dağıtmaya çalıştı. neyse ki o kendini feda edip yardım etti ve bunu başardılar, arkasında kim var? ne çıkacak gösterecekler mi bilemiyorum.

.bıyıklı ajanımız da buradaydı, sadece zamanda kapı açan aletle buradan gidebilmeleri iyidi. onu zvb'ye gönderip kendileri canavarla kapıştı, bu da zaten gidip mekanı yıkacakmış. belki sezon finalini buna ayıracaklardır bilemiyorum. 

.baştaki yargıç karı ile güya arkadaşlardı, oradan geri dönen ilk kişi olacak, bu işlerin arkasında kim olduğunu hepsi merak ediyor, kim yapıp da gitmiş, yerine kukla koymuş? neye bağlayacaklar bilemiyorum, bildiğin tanrıya geliyor olay çünkü...

--- spoiler ---