19 Ekim 2021

loki s01e04:

 The Nexus Event

--- spoiler ---

.bu dizinin nesi bu kadar çok sevilmiş anlamadım. loki'nin farklı versiyonuymuş. vakti zamanında asgard'dan daha çocukken zamanın kutsal çizgisini bozuyorsun diye şimdiki yargıç olan karı tarafından alınmış. loki de kendine aşık olmuş, narsistlikte son nokta diye gülmesi güzeldi ama bunlar için de abartılmaz ki olay.

.zamanın koruyucu arkadaşları robotmuş. peki kim yaptı bu kadar şeyi? cevap yok. loki ondan sonra silindi ama bölüm sonunda başka bir yerde üç tane acayip tipin karşısına çıktı, öldüm mü dedi, gelmezsen öleceksin dediler. hikayeyi başka boyuta taşıyorlar herhalde ama karakteri ölü gösterip devam ettirmenin de bir yere kadar etkisi var.

.lokiyi sorgulayan bıyıklı arkadaş da varyant olduklarına inanmıştı. onu da gözünü kırpmadan sildiler. esas karakter olarak ortadan kalktıysa kötü oldu, kalkmadıysa da hepsi mi böyle oluyor diye sormak lazım.

.askerlerden bir tanesi daha önce de anılarını görmüş ama ses etmemiş. lokinin karı versiyonu tekrar anılarını gösterdi, asansörden çıktıktan sonra arkalarından gelip olayları başlattı. madem bu arkadaşlar robot niye huzurlarına çağırdılar? mevzu ne çıkacak acba?

--- spoiler ---