19 Ekim 2021

loki s01e03:

 Lamentis

--- spoiler ---

.neyin kafasını yaşayarak bu bölümü yapmışlar bilemiyorum. bu yeni arkadaş loki mi değil mi? nerden gelmiş ne yapıyor? onu anlayamadık. asansör ile zamanın koruyucularına ulaşabileceğini öğrenip fvb'ye daldı. tam başaracaktı ki loki engellemiş gibi oldu.

.hep birlikte 2077'ye geldiler. o ara ay parçalanıp dünyaya çarpacakmışmış. dünyanın yok oluşunu biraz erkene almışlar ama dünyadan kaçıp kurtulmaya çalıştılar. zamanda yolculuk ettikleri aletin önce şarjı bitikti, sonra loki trende kafayı bulup trenden atılınca kırılmış gibi yaptı, bilemiyorum tam olarak ne oldu ama hikaye tam olarak gösterdikleri istikamette ilerlemiyor.

.loki hepsinden keyif alıyor gibi, bu karıyla niye takılıyorlar? necidir? kendisi demişlerdi ama başka bir şey mi onu bilemiyoruz. diğer çalışan tipler, güvenlik görevlileri, ajanlar şunlar bunlar hep zaman varyantlarıymış, kendilerini zamanın koruyucuları yarattı zannediyorlardı, arada bunu da öğrenmiş olduk da artık ne işe yarayacaksa?

.genel bir komikliği elden bırakmıyorlar, alttan üstten siyah ekranla tam olaya giremiyorum ama devamlı bir aksiyon içi muhabbet de bayıyor artık. yani dizi bulamayıp izlediğim için çok da şikayet edemiyorum ama henüz güzel bir bölüm olmadı. bakalım belki güzelleşir.

--- spoiler ---