18 Ekim 2021

loki s01e02:

 The Variant

--- spoiler ---

.pek de iyi gitmiyor. altı bölümlük bir dizi için pek bir şey olduğu yok. baştan beri çok bilgili, çok akıllı insanlar olarak loki olmayan bir arkadaşı niye loki demişler? loki'nin güçleri olduğu için mi? kızı falan mı nedir? tipi pek tanıdık değil ama zamanı ayarlayan arkadaşlar bile ilgisini çekmedi.

.loki güç peşinde olduğu için buralarda takılıyor, o zaten belliydi. bu arkadaşları bulup her şeyi kontrol etmek istiyor ama zamanı kontrol etmek böyle bir şeye benzemeyeceğini hesaba katmamış. irade ve özgürlük muhabbetleri iyi güzel ama ne bileyim pek de bir yere gitmeyecek gibi, giderse şaşırırım.

.bu kızcağız zamanda dallanma yaratmamak için felaketlerin olduğu zamanda saklanıyormuş. bunu lokinin pat diye bulması iyidi güzeldi ama ne işe yaradı? zaten kendisi orada bunları bekliyormuş. sıfırlama aletleri ile zaman çizgisini bombalamamış, planı mı buydu? yoksa başka bir amaçla mı yaptı onu bilemiyoruz. pek bir şey açıklamadan bölüm bitti.

.loki arkasından gitti, zaten kimse güvenmiyordu, bundan sonra dönüp gelince nasıl güvenecekler? mevzu bu ajanlar arasında geçmeyecek mi? iki bölüm içinde hemen bir ekip olmuşlardı. sırf haklı çıkmak için de geri dönebilir artık bilemiyorum. komik desen de pek komik değil aslında, eğlenceli sadece.

--- spoiler ---