19 Ekim 2021

counterpart s02e06:

 Twin Cities

--- spoiler ---

.dizinin esas hikayesinin işlendiği bölüm. bütün bölümleri bunu açıklamak için yapmışlar ama olmuş mu? ondan emin değilim. bir kere bu kadar önemli bir olay nasıl bu kadar kısıtlı insanların arasında kalabilir? hiç mi istihbarat yok? nerde bu devlet demekten dilimde tüy bitti, imkanı yok arkadaş, inanılmaz saçma olmuş bu açıdan. hem de 30 seneden bahsediyoruz, şaka gibi.

.ayrıca tüm olay bir bilgisayar hatasından ibaret görünüyor, aslını astarını, nasıl olduğunu falan araştıran olmamış, olaydan sonra toplumsal deney yapmaya geçmişler, bu ne lan? akan bilgisayar ekranındaki yazıların da sıvıda olması, onun canlı olduğu anlamına gelir, en azından böyle anlatıyorlar ama yok yani bunu açıklamaya bile tenezzül etmediler.

.yankıdaki sakallı arkadaş, olayların başındaki arkadaş diyebiliriz. doğu berlin, batı berlin olayında arada kalmış bir bilim insanı, casusluk yapsınlar diye fotoğraf çekerken olaylar gelişiyor. ilk başta her şey birebir aynı şekilde kopya edilmiş iki dünya oluyor. bunu farklılaştıralım diyerek bir kaset olayı yapıyorlar. bir deney yapıyor, diğerinin hayatı üzerine!

.ulan deneyi küçük çaplı yapsana nasıl bir bilim insanısın? tamam bir kasetten ne olacak diyebilirsin ama kelebek efekti derler, bunlar hiç duymamış mı? kardeşini götürmeye geldiklerinde kulaklıkla kaseti dinlediği için müdahale etmekte geç kalması ve kalmaması, işte bütün sorun buymuş. oğlan ölür ve yaşar, aile dağılır ve devam eder. olaylar bundan ibaret.

.sonra birbirlerinin hayatlarına karışırlar ki en başta karışmama konusunda anlaşmışlardı. yönetim dedikleri arkadaşlar da çeşitli bilim insanlarıymış. onlar güya buna uyar ama bu baştaki eleman uyamaz, gider kendi ile tartışırken sinirine yenik düşüp öldürür. bu sadece kendi başına gelmiş de kabul etmez. esasında herkes diğerini öldürmelidir gibi düşünür, mira da öyle düşündüğü için tüm bu olayları yapıyorlar.

.virüs meselesi de bir koruma mekanizmasıymış. belli bir farklılaşmadan sonra bağışıklık sistemlerine özel bir virüs tasarlarlar, gerçekten durum böyleymiş yani şaka gibi.

.yönetim ve binası, diğer çalışanlar, ayrılan bölümler şunlar bunlar tasarlanır. sakallı elemanın yaptığından sonra yüz yüze görüşmezler, yönetim dedikleri çanta ile iki dünyadan aynı kişiler, birbirlerine bağlanarak karar almış olurlar. mira da çantayı alıp durumu açıklar, geçidi tamamen kapatmaları karşısında babasını ve kendisini teslim edeceğini iletir ama yüz yüze görüşme talep eder.

--- spoiler ---