18 Ekim 2021

loki s01e01:

 Glorious Purpose

birkaç kere bakayım bu diziye diye düşündüm ama vazgeçtiydim, şimdi yine başka izleyecek bir şey bulamayınca başlamış bulundum, bölüm sayısının az olması da biraz can sıkıcı. diziyi baştan öğrenip çabucak bitmesi kötü. tabii daha sonra paylaşılmadığı için izlemek de zorlaşıyor ama neyse artık. hoş bir girişi var, eğlenceli bir tarafı var. zaman meselesini ne kadar detaylandırırlar bilemiyorum ama marvel evrenlerinden sıkıldığım için başlamamıştım, belki farklı bir şey yapmak istemiş olabilirler, bilemiyorum. umarım polisiye olaya dönmez.

--- spoiler ---

.lokinin avangers filminden şak diye kaçmasından başlıyor hikaye. meğer bu kaçış zaman çizgisini bozmuş, bunu düzelten bir birim varmış. kutsal zaman akışını koruyan arkadaşlar da üç tane süper varlıkmış. bir ara çoklu evrenler arası savaş çıkmış, hepsini düzeltip uyumlu bir zaman akışı sağlamak için arka planda uğraşan bir birlik varmış.

.loki vardığı sırada bunu anlatıyorlar, bozanları yakalayıp yargılayıp sıfırlıyorlarmış. sıfırlamak nedir bilemiyoruz ama lokiyi tam sıfırlayacaklerken dedektif ajanlardan bir tanesi durumu engelliyor ve anlaşmak istiyor, birlikte zaman koruyucularını öldüren arkadaşı yakalayacaklarmış. o da kendisiymiş. o kısmı anlamadık, oralarda bitti ama yine de durum bundan ibaret.

.dialoglar bir miktar komik, tanrılık meselesi de fena değil. loki kendi ölümünü falan gördü, film orada bitti ama o hikaye hangisi bilemiyoruz. 

.yan karakter olarak kimler gelecek? kadro sadece bu kadarsa bence yeterli değil. zaman olayı zaten ayrı bir standart konu ama dizinin esas konusu zamanı koruma meselesi mi olacak acaba?

--- spoiler ---