16 Ekim 2021

counterpart s02e04:

 Point of Departure

--- spoiler ---

.hiçbir yere gitmeyen dizi yapmışlar. virüs salgını dediler, bir şey olduğu yok. geçen bölüm emily belgelerinde bu işin gerçekliğini söylediler ama elinde delil var mı diyor, yok diyor. e ne anladık o zaman? geyik hepsi baştan aşağı.

.osman denen arkadaşı takip edip mira'ya ulaşacak güya ama mira denen mal karı, yönetimden daha hızlı çalışarak çantayı alabiliyor. ian denen mal adam da bu kadar önemli bir çantayı hacker'ın tekine bırakıyor. ulan önlemini alsana, adamlar bir yöntemi bulmuştur, bir istihbarat almıştır, sen nasıl ajansın? bu kadar salak saçma işler çok saçma gelmeye başladı.

.howard'ı orada ne yapıyorlar onu anlamıyoruz. dövüyorlar ediyorlar, gidiyor özür diliyor ama izliyorlar, bir şey olduğu yok. nerde farklılaşma başladı diyerek babasına kadar iniyorlar ama bu şekilde bir sonuç alınır mı? ne manası var bütün bunların?

.elçi denen tipin iki tane olabileceğini hesaba katmadılar, birini paketleyip öldürdüler, bunu yapan tetikçi lezbiyen de eline geçeni kesiyor, nasıl bir insansa artık, kalan tip de fbi ajanının eline geçti. adam her daim rahat, emily bunu sağladı ama karı bir şey hatırlamadan işler yapıyor, insanı delirtiyor.

.sert howard'ın delirmesi de mantıklı ama ilk başta bu adama güvendiydi yani iki taraflı oynadığının birlikte çalıştığının haberini verse belki işler böyle olmayacaktı, sonuç olarak inanılmaz saçma sapan işler oluyor.

.bir de salak gölge karısı, baştan itibaren terörist olarak yetiştirilmesinin hesabını ancak görebiliyor. virüs salgını zamanı anasını babasını bunlar öldürmüş, sadece diğer tarafta diplomatik yetkililer diye bunu sokmak için yapmışlar, suçu bu tarafa atıp kendilerinin öldürdüğünü öğrenince biraz sinirlendi ama mal her zaman mal, bunların ajanlıklarından çok bunaldım, keşke hiç başlamasaydım. dizinin finalinde bir yere bağlayacaklarını da hiç sanmıyorum. ha bağlarlarsa güzel olabilir tabii orası ayrı.

--- spoiler ---