9 Ekim 2021

counterpart s01e03:

 The Lost Art of Diplomacy

--- spoiler ---

.eninde sonunda bu adamın diğerinin yerine gideceği belliydi. üçüncü bölümde bunu yaptılar iyi güzel ama toplamda ne hikaye dönüyor orası belli değil. bizim howard'ın karısı diğer tarafa muhbirlik yapıyormuş. diğer howard'dan söz almış, ondan bu howard'ı koruyormuşmuş.

.buradaki örgüt toplam örgütlerden daha becerikli, iki taraf anlaştığı halde karıyı kurtardılar. kurtarırken de insanları öldürmediler, o da saçma oldu. psikopat tetikçimiz insafa mı geldi?

.elçilik muhabbeti de saçma oldu. onun da parmağı var, hepsi işin içinde dediler ama ben kim kimdir, kiminle ne yapıyordur anlamadım.

.iki dünya bilgisini paylaşınca işler daha iyiye gitmez mi? neden diğer taraf bu taraftan ileri peki? nasıl bir anlaşma bu? diğer tarafta maske ve mesafe var, 2017'de yapılmış dizi bu zamanları hatırlatıyor. tabii pandemide ortak tepkiler, ona şüphe yok ama yine de güzel bir ayrıntı olmuş.

.başka bir şeyler lazım ama henüz açıklamadılar. bir de ihlalleri değerlendiren arkadaş bölüm 2 dedikleri bu arkadaşın kendisi, sınırsız izinle bu tarafa geçiyormuşmuş. diğer tarafa kendisini gönderecek ama karısının ölmediğinden bahsetmedi.

.tabii artık öldü, bunu bilerek yapmış mıdır bilemiyorum ama kilisede bıraktığı mektuba yönlendirdi. mektubu bulduktan sonra karıyı intihar etmiş gibi gösterip öldürdüler. çok da gizliler maşallah.

--- spoiler ---