8 Ekim 2021

counterpart s01e02:

 Birds of a Feather

--- spoiler ---

.muhabbet yerine aksiyonla devam ettiler. aksiyon arası dramlar gibi. alternatif evrenler biraz farklı tasarlanmış 30 sene önce evrenler birmiş, sonra bir olay olmuş ve herkes kendi yoluna gitmiş. iki tane evren olmuş. tabii o olayın ne olduğu çok önemli ama onun yerine esas karakterlerin ne yapmaya çalıştığının gizemi ile uğraşıyoruz.

.polisiyelerin sorunu da bu. esas bir konu verip diğer saçma sapan işler içinde geçiştirme yapıyorlar. bu dizide yine olaylar esas konuya bağlantılı olabilir, 30 sene önce bu tipler bu işi başlatmış olabilir mi? ya da iki evreni birleştirecekler mi? savaş çıkabilir dediler ama bir şey anlamadım.

.pope denen tip ki o da tanıdık bir oyuncu, en yetkili tipe benziyor. hepsi gizli örgüt, polisin ya da diğer kanun güçlerinin durumdan haberi yok gibi gösteriyorlar ama bu kadar önemli bir şeyi nasıl saklı tutabilecekler ki? üstelik daha bu bölümde ölen kızın birebir aynısı tutuklandı. baştan beri süper tetikçi olarak gösterdikleri kız yakalandı. saçma olmadı mı?

.bu evrende keman çalıyormuş, aynı geçmişi paylaştıklkarından geçmişlerindeki babalarını ölüme terk etme hikayesi güzelmiş. adam keman çalmayı öğretmiş, tamam çok kötü davranmış ama böyle de bir ölümü hak etti mi lan? manyakmış yani bu tip.

.pısırık howard masum insanı öldürdünüz diye bir fiske çaktı. sonra da karısını görmeye gitti. diğer tip kendisi için ajanlık yapmasını istiyor ama ne yapmaya çalıştığını henüz anlatmadılar. sürükleyici ama saçma bir bölümdü.

--- spoiler ---