8 Ekim 2021

counterpart s01e01:

 The Crossing

bu diziyi daha önce görmüştüm ama esas adam yüzünden başlamamıştım. izleyecek başka bir şey bulamayınca başlayayım dedim. yine uyuz oluyorum adama ama güzel bir giriş yaptılar. alternatif evrenler meselesi zaten çok geride kaldı, başka mevzulara geçildi, diziyi geriden takip edince olay böyle. polisiye  de takip etmek bayıyor, umarım polisiye olaylar çok değildir. yine ajanlar majanlar ama bu evrenler ajanı gibi bir şey. sadece evrenler arası muhabbet ise o da bayık, umarım fazladan bir şeyler eklemişlerdir. felsefi muhabbetleri bol tutmuşlardır. ilk bölüm itibariyle bir iki konuşma geçti, pek de uzatacaklarını sanmıyorum ama göreceğiz.

--- spoiler ---

.işinde yükselememiş ezik bir abi ile başlıyoruz. 30 yıldır arayüz bölümünde çalışıyormuş. camlı bir odaya geçip metinleri karşılaştırıyorlar gibi bir şey. üst pozisyonda bir yer boşalıyor, hemen kapmaya çalışıyor ama tabii ki almıyorlar.

.tam bu olayların ertesinde iş yerine giriş yapamıyor. bunu güvenlik alıyor özel bir odaya götürüp alternatif evrendeki tipiyle tanıştırıyor. bölüm başlangıcındaki psikopat karı bu evrene saldırı yapacakmış. bu abimiz diğer tarafta önemli bir arkadaşmış, ona zarar vermeye çalıştığını falan söylüyorlar ama pek inandırıcı değil.

.zaten karısı için öldü demişti ama sadece ayrılmışlar. bu tarafta karı komada, karşılama anı da pek iç açıcı değildi. tüm ayrıntılara dikkat etmedi. hemşireler ile konuşuyorum demişti, en azından konuşmadı. çiçeği de koymadığı için öldürmeye gelen manyak karı bunu fark etti ve yalın ayak olay mahallinden kaçtı. abartıydı ama güzeldi.

yan karakterler de fena değil. üst pozisyondaki arkadaş legion dizisinde görmüşüz ama bir sürü dizide oynamış. game of thrones'da bile oynamış sanırım. başlangıçta ölen tipler bile bir yerde gördüğümüz tiplerdi. dizinin değerini artırıyor böyle şeyler ama dediğim gibi biraz bayık.

--- spoiler ---