19 Eylül 2021

vikings s06e20:

 The Last Act

--- spoiler ---

.pek güzel bir final olmadı. tarihsel olaylara ne kadar bağlılar bilemiyorum ama daha çarpıcı bitebilirdi. ivar neden savaşın ortasına daldı? neden savaş bu şekilde sona erdi neden hvitserk geride kaldı, hristiyan oldu? bunlara biraz olsun cevap da koymaları gerekirdi. 

.ivar kaybedeceğini bildiği için barış görüşmelerine girişti ama alfred bu sefer yemedi. bir de krallar savaşın ortasında savaşıyor gibi, hafif yaralanıyorlar ama gelen giden dokunmuyor, sıradan öldürüyorlar. hiç gerçekçi olmamış. olaylar böyle yaşanmıyordur, tamamen sallamasyon yani.

.diğer tarafta kan kartalı yapacağız dediler ama yapmadılar. eleman zaten valhalla'ya falan gidemeyecekti, yavşağın tekiydi, o açıdan gerçekçi oldu ama belli değil mi bu? neden kan kartalı diyorsun? onun yerine idam edeceğiz desen de olurdu yani. beklentiyi yükselttiler ama öyle kaldı.

.final sahnesinde de floki ile güneşe nazır boş bir sohbet ediyorlar, hadi biraz dolu sohbet edelim, ona bile yok. floki biraz kafayı yemiş, pek bir şey hatırlamıyor ama yine de çok daha güzel olabilirdi, onun yerine böyle bir şey uygun gördüler. 

.ingrid midir nedir? ona yaradı olaylar, tek kraliçe olarak geriye kaldı. çocuğu da kral olacak falan filan işte. viking devri kapandı ama esas adamların hepsi öldü gitti, sonra bir şey de yapamamışlardır, hristiyanlığa direnen de pek olmamıştır.

.son sezonda ne oldu dersek, kayıptan başka bir şey olmadı. fetihli coşkulu hikaye yerine son sezon buna gelmiş oldular.

.yerliler de size hoş geldin dediysek toprağı vermedik diyerek ayar verdiler ki haklılar, ulan siz kimsiniz dağdan gelip bağdakini kovuyorsunuz. yeni toprak yeni kurallar falan derken tanrılar yine benzer olacak anlaşılan. devamı gelmez sanırım. zaten tuttu diye bu kadar uzattılar belli.

--- spoiler ---