19 Eylül 2021

the handmaid's tale s04e01:

 Pigs

--- spoiler ---

.ülkeler arası savaş nedeni olacak olayda bunu yapan arkadaşları bulup çıkartamıyorlar. bunlar koskoca amerikanın imkanlarını kullanmıyor mu? onu çok anladığımı söyleyemem, baştan beri çok daha ufak çaplı ilerliyor işler. küçük bir kesim var, az bir imkan var ve aralarında takılıyor gibiler. yani bir eyalet gibi nerdeyse.

.en son vurulmuştu, diğerleri bunu güvenli bir yere taşıyıp yarım yamalak iyileştirdi. mikrop kapmış, kan zehirlenmesi olacak bir yaralanmanın bu şekilde iyileşmesi de çok saçma. bir kere filmlerden bildiğimiz bir şey var ki o da eğer kurşun içerdeyse öldürür. kurşun çıktı mı? çıkışını gösterdiler mi? dağladılar mağladılar ama yok ben ikna olmadım.

.güvenli ev dedikleri yerde küçük bir kız var, kumandan kafayı yemiş. kontrol bu küçük kızda, vakti zamanında kıza tecavüz etmeyen kalmamış. çocuk tacizcilerini de öldürüyorlar, infaz ettiler bir tanesini, buna da lafım yok ama niye kıza öldürtüyorsun, o garip geldi. ayak hepsi. sonra da kanlı ellerle yanına gelip uzanıyor falan, değişik değişik işler.

.kanada'da işler karıştı. serena ile kocasını ne hikmetse görüştürdüler. nick olayı zaten enterasandı, bir de bu işlere neden oldu, bunu iyi bağladılar ama nereye gidecek olay? kocasına bu aşk çocuğu falan demişti, kabul mü diyecekler?

.nick de kumandan olmuş. sakallının postunu kurtardı. savaş çıkar, bunu diplomasi ile halledin falan filan diye akıl veriyordu, dinlemeye ikna etmişler de ulan adam ihanet ediyor, nasıl öldürülmez?

.bir de kızların başındaki teyzemizi güzelce benzetmişler. 19 gün boyunca sorgulanmış, komikti tavırları, onun bir kabahati yok, june tekrar gelirse çok fena olacak işler. neyse ki bu sefer direniş cephesi gibi bir şey olacak.

--- spoiler ---