18 Eylül 2021

vikings s06e19:

 The Lord Giveth...

--- spoiler ---

.floki bunca zaman buralardaymış. burası neresi bilmiyorum ama adamı gördüğüme sevindim. eski bir dost gibi olmuş, bir sürü şeyler yapmış. yerlilerle de iyi anlaşmış. çengel burunu geride bıraktığı da çok iyi olmuş, hikayesini de anlatırlarsa çok güzel olacak.

.yerlilerin barışçıl olması da bir harikaydı. evlerine falan davet ediyorlar, bunlar izinsiz giriş yapan tipler, toprak talep edecekler. altınlarda gözü var ama adamlar misafirperver. demir çağına falan da geçmemişler, demiri tanıtıyor onlara falan, ilginç aslında.

.kucağında bebekle gelmesinin de etkisi olmuş olabilir. ilk karşılaşma, sonra sakal çekip gülmeler falan derken baya tatlı sahnelerdi. zaten mekan cidden cennet gibi, ormanları çekip durmuşlar.

.ingiltere'de işler çok karıştı. ivar yine psikopat planlarla geldi. tuzaklar hazırlayıp bir sürü askeri sakat bıraktı, diğerleri de kurtarsın diye geldiğinde onları kesti. sonra ağaçlar içinde çoğunu avladılar, sis çökünce savaşa ara verildi. 

.harald avare avare geri dönerken şak diye öldürdüler, ölürken de salağı yanında götürdü. valhalla'ya kimse laf edemez ulan, yavşak bir hayat sürmüştü ama ölümü güzel oldu, en azından böyle bir şey oldu. ivar savaş alanında bunu öldürecek dediydim ama neyse ki düşmanlar öldürdü.

.alfred malın teki, savaş alanında ölmemesi çok saçma, kolundan mı yaralandı bilemiyorum ama az daha karısını paketliyorlardı, onu görünce gaza geldi. bebekleri de hemen gizli bölmedeymiş. neyse ki kadın manyak çıktı.

.ingrid ağır psikopatmış. köleyi boş yere astılar ama ikisi de kölelerden çalışmış. erik'in ölümü çok iyi oldu. köleler elinde öldürülmüş oldu. tüm olay da karıya kalmış oldu. tabii ilk kör edip sonra bunlara girmek de pek olmadı ama yine de erik, pisliğin tekiydi.

--- spoiler ---