18 Eylül 2021

vikings s06e18:

 It's Only Magic

--- spoiler ---

.nereye gelmişler böyle? kızıl derililer mi? yerliler mi? baştan beri bu kadar güzel bir yerde insan olmayacağını düşündüler mi? neyse ki gafil avlanmadılar, diğerleri de akıllı çıktı. tam yerinde kestiler, kimse kimseyi kesecek mi bilemiyorum ama bunlara kaynaşıp öyle bitip gidecekler büyük olasılıkla. dizi bittikten sonra bunların hikayesine bakmak lazım.

.yine de cennet mekanı bulduktan sonra su içip karınlarını doyurmaları iyidi. her taraf hayvan devamlı avlana avlana hayatlarını yaşarlarmış ama mevcut yerlilere göre teknolojileri daha iyi. tabii bu kadar yolu geldiklerine göre iyi olmalı ama imkansızlık ilerlemeyi de sağlıyor olabilir.

.ingiltere'de işler kötü. alfred devamlı bayılıp duruyor, nasıl kral olacak bu eleman anlamadım. savaş falan yalan olacak gibi görünüyor. ivar nasıl yeneceğimi buldum dedi. hepsini sakat bırakacağım dedi. kahin sanki ivar'ın sonu gelmiş gibi konuştu. hastalığı ile ilgili de olabilir, göreceğiz.

.ingrid denen cadı karıdan en azından şüphe ediyormuş. admaı kör ettikten sonra kendisi kraliçe oldu, kararları kendi veriyor. köleye öldürtmeye çalışacak, salak köle kabul ederse böyle bir taht kavgası yaşanacak ama saçma yani, birbirlerini yemeden duramıyorlar, zaten iki baş bırakması da olmadı, erik ne alaka diyor insan ama adam baya benimsedi olayı.

.hristiyanlığa karşı savaş, veba gibi yayılmaları ilginç bir benzetmeydi. her tarafta hristiyanlar var, danimarka'lı arkadaşlar geçiş yapmış bile. ondan dolayı hem kendilerini korumak istiyorlar, ingiltere'ye de ondan gittiler, sonuç malum ama olsun düşünmeleri yeter.

--- spoiler ---