18 Eylül 2021

vikings s06e17:

 The Raft of Medusa

--- spoiler ---

.cadı karı adamı kör etti. harald'i niye böyle yapmadı? büyü ayini biraz yoğundu, göğüs altını kesmek nedir lan? nasıl bir cadıymış bu bunca zaman iyi saklamış kendini. adam zaten bilerek gitti, kendine büyü yapılacağını fark edemedi galiba. niye kör etti onu anlamadım ama iyi oldu. salağın tekiydi.

.ingiltereye dalalım dedikten sonra olaylar kendini tekrar edecek gibi. alfred kral olmuş ama fazla yumuşak, sakal falan hiç yakışmamış. düşmanlar cirit atıyor, bu eleman dua edip mekanı boşaltıyor, ne ara savaşacaklar bilemiyorum. karısı kendisine pek kızgın durumda, lafını esirgemiyor.

.ivar biraz zordurumda kaldı, mal kardeşi gelip kurtardı. onun da öleceğini falan mı düşündü bilemiyorum ama çok küçük ölçekli bir kapışma idi. koskoca ivar'ı geyikle avlıyorlardı az daha.

.ubbe karayı gördü, sahneyi görmeden nasıl göreceğini bile tahmin ettim, uzun süre beklettiler, ölenler kalanlar oldu ama iyi idare ettiler, tabii vardıkları yer neresi bilemiyorum, insan varsa ne yapacaklar? şimdilik sadece yemek bulmaları gerekiyor ama yine de pek mutlu oldular.

.nerden geldiği, ne olduğu belli olmayan arkadaş da tekrar buraya gelmiş oldu. belki buradan biridir, ne olduğu ortaya çıkacak. ubbe ile kavga ettikten sonra gözyaşları eşliğinde barıştılar, o da ilginçti.

.harald ne ara ölecek? ivar buralar bizim olacak dedi ama ingilizler onlara buraları bırakmaz, bunun farkında değil. tabii oralar nereler tam bilmiyorum.

--- spoiler ---