18 Eylül 2021

vikings s06e16:

 The Final Straw

--- spoiler ---

.bütün karakterler anlam krizine düşmüş vaziyette. ivar memleketine döndü ama ne yapacağını bilmiyor. can sıkıntısından ingilizlere sataşacaklar. bölüm sonu ivar'ın konuşması ve halkın onu selamlaması ile bitti. yine milleti gaza getirdi. viking gibi yaşamaları için yağmalamaları gerekiyor. bjorn ticaret olayı zaten bir yere kadar yaşardı. tarihte nasıl olmuş bilmiyorum ama saldırmazlarsa yaşayamaz bunlar, canları çok sıkılıyor.

.hvitserk salağı da bomboş insan olduğunun bilincinde bjorn kabrinde dua ederken bir tanrıça onu ziyaret etti. kadının teki kandırmış gibi de olabilir. bir gece takıldıktan sonra ortadan kayboldu. neyin tanrıçasıydı ya da hvitserk salağına ne faydası olacak bilemiyorum ama böyle de gereksiz bir şey oldu.

.harald da anlam krizinde tahttayım ama pek de bir keyfi yok, anlamı da yokmuş demeye getirdi. kendisi sevmeyen cadı karısıyla birlikte takılıyor. tüm norveç'in kralı ama niyeyse burada takılıyor. 

.esas olay denizde gerçekleşti. az biraz suyla idare etmeye çalışıyorlar, en son yine fırtına vardı, suları dolmuş olabilir ama açlıktan kırılıyorlar, ölen oldu. kendi şarkılarını, ilahilerini söylerken hafif gerginlik oldu. sonra ubbe inancını kaybetti dedi diye adama daldı, torvi engelledi ama nereye gittiklerini bilmeden böyle denizde ölmeleri komik olurdu. karanın görüneceği bariz, bebekleri yine ölüyor gibi. bir sürü bebeği oldu ama hepsi öldü sanırım. nasıl anne babaysa artık, yazıklar olsun.

--- spoiler ---